Diyarbakır'da Karpuz Festivali kutlandı

Diyarbakır 6'ncı Kültür ve Tanıtım Festivali çeşitli etkinliklerle kutlandı. Karpuz yarışmasında, üreticilerden Mehmet Kaya 29 kilo 700 gram büyüklüğündeki karpuzuyla birinci seçildi. Kaya'ya 5 bin TL para ve altın ödülü verilirken, festival daha sonra fotoğraf sergisi ve Karpuz Koşusu etkinlikleriyle devam etti.

Diyarbakır'da Karpuz Festivali kutlandı

Diyarbakır Valiliği ile Tarım il Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 6'ncı Diyarbakır Kültür ve Tanıtım Festivali düzenlendi. Diyarabakır Hipodrumu'nda düzenlenen festivale AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Vali Hüseyin Aksoy, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'ın çok önemli ürün yelpazesi bulunduğu bunlardan birinin de Diyarbakır karpuzu olduğunu söyledi. Vali Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü:

DİYARBAKIR KARPUZU

"Diyarbakır karpuzu Türkiye ve dünyada meşhur üretim alanlarımızdan birisidir. 15 kilodan 70 kiloya kadar olan çeşitli büyüklüklerde bu karpuzlar geçtiğimiz yıllarda üretildi. Yine bu yılda teşvik etmek, karpuzun önemini ortaya koyabilmek adına bir yarışma gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye giren üreticilerimize bugün ödüllerimizi vereceğiz. Amacımız Diyarbakır'ın ve Türkiye'nin önemli  üretim noktalarından biri olan karpuz üretimini de Türkiye'yle ve dünyayla paylaşmak. Üreticilerimizi bu konuda özendirmek ve bundan sonraki süreçte de üretimlerini gerçekleştirmelerini sağlamak. Diyarbakır'ın kültürel zenginliklerinin öne çıkmasında bu tür etkinliklerin önemli olduğuna inanıyoruz."

30 KİLOLUK KARPUZ

Konuşmaların ardından karpuz yarışmasında dereceye giren üreticilere ödülleri verildi. Üreticilerden Mehmet Kaya, 29 kilo 700 gram karpuzla 1'inci oldu. Kaya'ya 5 bin TL para ve altın ödülü verilirken, festival daha sonra fotoğraf sergisi ve Karpuz Koşusu etkinlikleriyle devam etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz