Diyarbakır'da yeni bir Kürt partisi kuruldu

Diyarbakır’da Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) ismiyle yeni bir parti kuruldu. Partinin başkanlığına Mustafa Özçelik getirildi.

Diyarbakır'da yeni bir Kürt partisi kuruldu

Diyarbakır’da 12 Eylül askeri darbesinin 43’üncü yıldönümünde, Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) adıyla yeni bir parti kuruldu. PWK Genel Başkanı Mustafa Özçelik yazılı açıklama ile partinin kuruluşunu duyurdu.

Özçelik, “PAK ve TDK-TEVGER, 9-10 Eylül 2023 tarihinde Diyarbakır’da birlik kongresini gerçekleştirerek, Kürdistan Yurtseverler Partisi(PWK)’ni kurdular. Kürdistan Yurtseverler Partisi(PWK), kendisini Kürdistan özgürlük mücadelesinin devamcısı, mirasçısı olarak, tüm milli, demokratik, Kürdistani mücadele, çalışma, emek ve değerlere sahip çıkmaktadır” ifadelerini kullandı.

'FEDERASYON, KONFEDERASYON, BAĞIMSIZLIK' 

Partinin, Kürtlerin kendi geleceğini tayin hakkını savunduğuna dikkat çeken Özçelik şu ifadeleri kullandı: “Kürt milletinin, Kürdistan halkının kendi geleceğini belirleme hakkını savunmakta; bu hakkın ulusal, bölgesel ve uluslararası koşullara göre federasyon, konfederasyon, bağımsızlık şeklinde yaşam bulabileceğini ifade etmektedir. Kürdistan Yurtseverler Partisi(PWK), ulusal, bölgesel ve uluslararası koşullara göre farklı ara çözüm biçimlerinin de önümüze çıkabileceğini dikkate alarak, bu tür ara çözümleri ret etmediğimizi, bunları stratejik hedefe götüren yol açıcı birer adım olarak değerlendirdiğimizi ifade etmek istiyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz