Görüş Bildir

Diyarbakır'daki İzinsiz Gösteri

Diyarbakır'da Yüksek seçim Kurulu'nun (YSK) 2011 yılında bazı bağımsız milletvekili adaylıklarının iptali yönündeki kararını protesto amacıyla düzenlenen izinsiz gösteriye katıldıkları ve polise taş attıkları gerekçesiyle tutuklu yargılanan 4 sanıktan 2'si "3. Yargı Paketi"nden yararlandırılarak tahliye edildi

Diyarbakır'daki İzinsiz Gösteri

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Hüseyin Yıldız, Mahsum Toğrap, Cengiz Uğurlayan ve Kutbettin Arıkboğa hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan 3 sanık ise katılmadı.

İZİNSİZ GÖSTERİYE KATILANLAR

Duruşmada tanık olarak dinlenen görevli polis memuru M.S, olaylar esnasında kendilerine taş ve demir misket atıldığını belirterek, "Ben gösterici grup içerisinden bizzat herhangi bir yakalama işlemi yapmadım. Ancak görevli arkadaşlarımız bazı şahısları gözaltına aldı" dedi.

Sanık avukatları da dava dosyasında söz konusu olayla ilgili hiçbir görüntü ve fotoğraf karesinin bulunmadığını savunarak, müvekkillerinin tahliyesini talep ettiler.

Tutuklu sanıklar da savunmalarında atılı suçlamaları reddetti.

MAHKEME KARAR VERDİ

Mahkeme heyeti verdiği kısa bir aranın ardından tutuklu sanıklardan Kutbettin Arıkboğan ile Cengiz Uğurlayan'ı "Üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, tutuklulukta kaldıkları süre" dikkate alınarak

"6352 Sayılı Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Yasa" kapsamında tahliyelerine karar verdi.

Diğer sanıklar Mahsun Toprağ ile Hüseyin Yıldız'ın tutuklu hallerinin devamına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

Diyarbakır'da geçen yıl YSK'nın 12 bağımsız adayın başvurusunu veto etmesinin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki izinsiz gösterilerde bazı göstericiler gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi