Diyarbakır'daki tutuklular açlık grevlerini bitirdi

Cezaevlerinde açlık grevi eylemini başlatan PKK ve KCK tutukluları adına açıklama yapan Deniz Kaya, Abdullah Öcalan’ın çağrısını esas aldıklarını ve eylemi bitirdiklerini söyledi.

Diyarbakır'daki tutuklular açlık grevlerini bitirdi

İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan aracılığıyla yaptığı "Eylem yerini bulmuş ve amacına ulaşmıştır. Hiçbir tereddütte kalmadan, bir an önce açlık grevine son versinler.” şeklindeki çağrısı üzerine cezaevlerindeki açlık grevi eylemi başlatanlar adına açıklama yapıldı.

Tutuklulardan Deniz Kaya tarafından yapılan açıklamada, "14 Temmuz direniş ruhu ile 12 Eylül 2012 tarihinde başlatmış olduğumuz süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemimiz Kemal Pir'lerin 'yaşamı uğrunda ölecek kadar seviyoruz' felsefesine dayanarak fedaice, görkemli bir direniş olarak tarihin kaydına düşmüştür. Kürt sorununun demokratik çözüm yolunu açmak için kendi bedenimizi ortaya koyduk ve çözümün en samimi deklarasyonunda bulunduk. Kürt halkının ve demokratik kamuoyunun eylemimiz süresince ortaya koyduğu direnişi selamlıyor ve direnişimize büyük moral ve güç kattıklarını belirtmek istiyoruz. Milyonların onbinlerin direnişi ile bütünleşmiş olması an itibarı ile devletin şiddete dayalı çözüm sürecini anlamsızlaştırmıştır. Halkımıza ve demokratik kamuoyuna bu anlamda teşekkür ediyoruz.” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler