Diyarbakır’ın kutlama coşkusu

Diyarbakır'daki program Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

Diyarbakır’ın kutlama coşkusu

Diyarbakır'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

ERDOĞAN’IN MESAJI

Valilik önündeki törende, Vali Ali İhsan Su ile 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Yılmaz Yıldırım, alandaki vatandaşları ve askeri birlikleri selamladı  Törende, İstiklal Marşı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesaj okundu.

Vali Su, Cumhuriyet'in ilanının 99. yılını hep birlikte kutlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi

Su, yüce milletin tarih boyunca hür ve bağımsız yaşadığını, hiçbir ülkenin boyunduruğu altına girmediğini, istiklal ve istikbaline yönelen tüm tehditleri de bertaraf ettiğini kaydetti.

Kurtuluş mücadelesinde 7'den 70'e kenetlenen, tek yürek ve tek yumruk olan milletin bugün de birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde geleceğini inşa ettiğini anlatan Su, şöyle konuştu:

TARİHİ MESAJLAR VERDİ

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ilan edilen ve milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyet'imize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak hepimizin ortak vazifesidir. Cumhuriyet'i yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir idare olarak tarif eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek olan sizlersiniz.' diyerek bizlere emanet etmiştir. Biz de bu emanete sahip çıkmak için her alanda, her sektörde geçmişimizden aldığımız ilhamla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

Daha sonra, Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi ile halk oyunları ekibinin gösterisi yapıldı, öğrenciler şiirler okudu.

KİMLER TÖRENE KATILDI

Tören birliklerinin geçişi sırasında helikopterler, tören alanı üstünden uçuş yaptı.

Törene, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Recep Yalçınkaya, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Gürtaç Kayapınar, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Bağlar Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit ve gazi aileleri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

99 MOTOSİKLET KONVOY YAPTI

Tören alanına kentte bulunan motosiklet grupları da 29 kilometrelik güzergahta 99 motosikletle katılım sağladı. Chopper Diyarbakır Motosiklet Kulübü, Mezopotamya ve Diyarbakır Gezgin Motorcular Kulüp üyeleri Türk bayraklarıyla alana geldi. Burada konuşan Chopper Diyarbakır Motosiklet Kulübü’nden müzik öğretmeni Engin Önerer, Diyarbakırlı olduğunu ve Cumhuriyet’in 99’uncuı yıl dönümünü kutlayacaklarını söyledi. Önerer, “Diyarbakır’daki motorseverler olarak, 4 farklı grup olarak buradayız. Bayraklarımızla Diyarbakır sokaklarını gezeceğiz. Mutluyuz, bir asrı devireceğiz inşallah. Bu bir asrı devirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

‘99’UNCU YILA ÖZEL 99 MOTOR TOPLANDIK’

Diyarbakır Gezgin Motorcular Kulüp Başkanı Mehmet Baltacı ise “Cumhuriyet Bayramı’nın ilk günkü heyecanıyla burada ekiple toplandık. Bugün 99’uncu yıla özel 99 motor toplandık. 99 motorla Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayıp Diyarbakır sokaklarında kendimizi göstereceğiz. 2023’e 100’üncü yılda 100 motorla tekrar kutlamak dileğiyle teşekkür ediyorum” diye konuştu.c

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler