Görüş Bildir

Dört bir yanları kin

Seçim öncesinde muhafazakarların oyu için dindar kisvesine bürünen CHP ve medyası, seçimlerin ardından yeniden genetik kodlarına döndü.

Dört bir yanları kin

CHP medyasında hemen her gün İslam’a ve Müslümanlara karşı kin manşetleri atılmaya başlanırken, STK’lar eliyle de benzer girişimlerde bulunuluyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde dua edilmesinden rahatsız olunan, kuvvet komutanlıklarına hac kontenjanı ayrılmasını laikliğe bağlayan, başörtüsüne anayasal güvence çalışmasını “gerici teklif” diye aşağılayan, okullarda Kur’an eğitimine dahi “gericilik” yaftası vurmaya kalkan malum koro, 14-28 Mayıs seçimlerinin hemen ardından başlattığı kin ve nefret mesaisini sürdürüyor.

CHP tarafından fonlanan Cumhuriyet, Birgün, Evrensel, Halktv, Duvar gibi fondaş medyanın başını çektiği güruh, eğitimci görünümlü sendika ve dernekler üzerinden ayrıca gündem oluşturuyor.

SEÇİM BİTTİ CHP MASKEYİ ÇIKARDI

Bazı okullarda öğrencilerin millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri benimsemesi için gerçekleştirilecek “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) Projesi CHP ve arka bahçesini oluşturan kuruluşlarca hedef gösterildi. CHP, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim Sen İzmir Şubeleri, Öğrenci Veli Derneği, ÖVDER gibi STK’lar, “Okullara imam ataması” argümanıyla ÇEDES Projesi’ne karalama kampanyası başlattı.

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, TBMM’deki ilk iş olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması istemiyle bu konuda soru önergesi verdi. CHP’li Yücel,“Tarikatlar güdümünde ülkeyi yönetenler laik eğitim yuvalarımıza kadar sızmayı amaçlıyor. Bilimin ışığından uzaklaşan eğitim sistemiyle çocuklarımızın geleceğinin heba edilmesine izin vermeyeceğiz!” dedi.

ÇYDD’SİZ ‘NEFRET’ OLMAZ

CHP’ye yakın Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ise, “Laiklik siyasal uygulamalarla saldırıya uğruyor. Çocukların psikolojik gelişimi risk altında. Bu ağır yanlıştan dönülmeli” açıklamasında bulunarak karalama kampanyasına güçlü destek verdi.

CHP MEDYASININ DÖRT BİR YANINDA İSLAM'A KİN

Birgün gazetesi, “İmamlar okullarda”, “Filme gerici yasak”, “Ortaokulda Kuran” gibi alt başlıklarla birlikte “Gericilik memleketin dört bir yanını sardı” diye haber yayınladı. Birgün’ün haberinde Kur’an okutulması, okulda Fetih konulu program yapılması, öğrencilerin camiye götürülmesine gericilik yaftası vurularak İslamofobik suç işlendi.

HAC RAHATSIZLIĞI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Milli Savunma Bakanlığı’na Hac kontenjanı ayrılması Cumhuriyet gazetesinde “laik atak” oluşturdu. Bakanlığın ilgili kontenjan hakkında kuvvet komutanlıklarına yönelik bilgilendirme yazısını sürmanşetten “Hacı paşa dönemi” diye haberleştiren Cumhuriyet, askeri personelin zorla hacca götürüldüğü algısını oluşturmaya kalktı.

DUADAN LAİK ATAK

Cumhuriyet gazetesi yazarı Zülal Kalkandelen, Başkan Erdoğan’ın göreve başlama merasiminde gayrimüslim katılımcıların dahi el açarak “amin” dediği duayı eleştirerek, “Laikliğe bir hançer daha saplandı” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet gazetesinde “İmamhatip’e dönüştürülen okulda eğitim çilesi: 'Öğrenciler artık 3-4 km ötedeki okullara gitmek zorunda'” haberiyle İHL karşıtlığı sergilendi.

YENİDEN BAŞÖRTÜSÜ GAREZİ

Yine Cumhuriyet gazetesinde bugün “Gerici teklif raftan iniyor” manşetiyle aynı üslupla farklı bir konu üzerinden dindarlık hedef alındı. Başörtüsü yasakçılığına karşı anayasal güvence getirilmesini öngören teklifin yeni dönemde tekrar gündeme getirilmesini istemeyen Cumhuriyet’in manşetinde, “Cumhur İttifakı’nın hazırladığı teklifteki iki madde laikliğe darbe vuracak. Kamuda çarşaf ve peçeye de kapı açılıyor. ‘Üç parti’ (Gelecek, Saadet, Deva) destek verirse yeni anayasanın referanduma gitmesi için 2 milletvekili gerekecek” denildi.

Cumhuriyet’in 1’inci sayfasında, 4-6 yaş Kur’an kurslarına katılan çocuklar hedef gösterildi. Kurslara katılan çocuklar için gerçekleştirilen merasimi hedef alan Cumhuriyet, “Diyanet ‘şenlik’ yaptı” üst başlığıyla fotoğraflarına yer verdiği çocukları adeta karaladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi