DTK Heyeti K.Irak'ta

Aralarında DTK Koordinasyon Kurulu Hüsamettin Zenderlioğlu'nun da bulunduğu 3 kişilik DTK heyeti, Kuzey Irak'a geçti.

DTK Heyeti K.Irak'ta

Yaşanan olağanüstü gelişmeler karşısında 4 Ağustos'ta Diyarbakır'da olağanüstü toplanma kararı alan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'yle görüşmek üzere dün bölgeye geçti.

Aralarında DTK Koordinasyon Kurulu Üyesi Hüsamettin Zenderlioğlu'nun da bulunduğu 3 kişilik heyet, Habur Sınır Kapısı'ndan Erbil'e geçti. Kültür Konferansı ve ulusal birlik çalışmaları kapsamında Federal Kürdistan Bölgesi yetkilileri ile görüşecek olan DTK heyeti, Türkiye ve Suriye'de yaşanan gelişmelere ilişkin de görüş alışverişinde bulunacak.

PYD'LİLERLE DE GÖRÜŞECEK

Federal Kürdistan Bölgesi'ndeki temasların ardından DTK heyetinin, PKK'ya yakınlığıyla bilinen Suriye'deki PYD yetkilileri ile de görüşeceği öğrenildi. Suriye Kürtleri ile dayanışmaya yönelik açıklama ve çağrı yapacak olan DTK, PYD yetkilileri ile yapacakları görüşmelerin ardırdan Türkiye'ye dönecekler.

4 AĞUSTOS'TA KONGRE

Heyet 4 Ağustos'ta DTK’nin Olağanüstü Daimi Meclis toplantısına katılacak. Toplantıya katılacak olan heyet, yaptıkları görüşmeler ve sonuçlarını meclis ile paylaşacak. Olağanüstü toplanacak olan DTK Daimi Meclisi toplantısında önemli kararların alınması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz