DTK, tecrite direniş istedi!

DTK, tecrite direniş istedi!

DTK, tecrite direniş istedi!

DİYARBAKIR- Demokratik Toplum Kongresi (DTK), bu hafta sonu Diyarbakır'da yaptığı genel kurulun sonuç bildirgesini açıkladı. Sonuç bildirgesinde Abdullah Öcalan'a uygulanan sözde tecrit öne çıkarken, "Çözüm tecrit uygulamasında değildir; çözüm müzakerededir" denildi.

Sonuç deklarasyonunu DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk açıkladı. Tuğluk, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da baskıcı rejimlere karşı halk hareketleri gelişip büyük bir değişim yaşanırken, bölgede askeri vesayet sisteminden polis rejimine doğru hızla gidildiğini iddia etti. Başbakan Erdoğan'ın Esad, Mübarek ve Kaddafi yönetimlerine verdiği mesajları hatırlatan Tuğluk, şöyle konuştu: "AKP iktidarı o ülkelerdehalkın sesine kulak verme çağrısında bulunurken, Kürt coğrafyasında Kürt halkının en demokratik ve evrensel hak talebini katliamlara varan sindirme politikaları ile bastırmaya çalışmaktadır. AKP hükümetinin Kürt halkının hak ve özgürlük talebine yaklaşımı, Mübarek, Kaddafi ve Esad'ın değişim isteyen halklarına uyguladığı şiddet politikasından hiçbir farkı yoktur."

6 bini aşkın Kürt siyasetçinin tutuklandığına dikkat çeken Aysel Tuğluk, "Bütün bu uygulamalar, AKP’nin askeri vesayet yerine kendi siyasi vesayetini kurduğu açığa çıkmıştır. Roboski Katliamı'yla AKP iktidarı halkın üzerine bombalar yağdırarak bu işi katliama götürecek kadar çılgınlaşmıştır" diye konuştu.

'ÇİLLER GİBİ AKP DE SONUÇ ALAMAYACAK'

DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, AKP hükümetini uyararak, şöyle konuştu: "Çiller nasıl sonuç alamadıysa siz de sonuç alamayacaksınız Hükümetin ve muhalefetin demokratik kamuoyunun bilmesini isteriz ki, Demokratik Toplum Kongresi'nin tüm delegeleri cezaevine konulan siyasetçilerin yargılandığı eylem, fiil, düşünce neyse ona katılmaktadır. Aynı düşünceyi gerçekleştirdik, bundan sonra da gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Sizlerde hükümet olarak çok iyi biliyorsunuz ki, polis devleti uygulamanızın temel hedefi Kürt halkının seçilmişlerine, siyasetçilerine ve değerlerine sırt çevirmeye yöneliktir."

'ZULME ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

Zulme asla boyun eğmeyeceklerini belirten Tuğluk, "Hiç kuşku yok ki, bu politikalar nasıl 90 yıldır sonuç alamadıysa, bugün de sonuç alamayacaktır. Buna karşı alınacak tutum, hiç kuşku yoktur ki, zulme karşı direnmek, demokratik ve meşru bu mücadeleyi devam ettirmek olacaktır" diye konuştu.

AK Partinin Kürt açılımının yalandan ibaret olduğunu kaydeden Tuğluk, şöyle konuştu: "Tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir ki, 12 yıldır İmralı'da tecrit koşullarında tutulan sayın Öcalan, Kürt sorununda barışçıl ve demokratik çözümü için bir barış stratejisi izlemiş ve bu çabalar protokoller şeklinde somutlaşmıştır. Kürt halkının barış ve çözüm umutlarını giderek arttıran bu gelişme, Türkiye kamuoyu tarafından da desteklenmişti. Gelinen aşamada tecrit ve toplumdan izolasyon politikasının çözüme hiçbir katkı sunmadığı ve gerilimi daha da arttıracağı açıktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz