D.Ü. dekanlarından Kışanak'a ziyaret

Dicle Üniversitesi'ne bağlı fakültelerin dekanları, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret ederek, kentin gelişimi için üniversite ve belediyenin ortak çalışma yürütmesi gerektiğini belirtti.

D.Ü. dekanlarından  Kışanak'a ziyaret

 Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Temel, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Büken, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Hayalioğlu, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Dağtekin, Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yalçın, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Ziyadinoğulları, İlahiyat Fakültesi Dekanı Abdülkerim Ünalan, İktisadi Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Kadıoğlu ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Ali İhsan Zengingül dün Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Eş Başkanı Gültan Kışanak'ı makamında ziyaret etti. Nezaket ziyaretinde, DBB Genel Sekreteri Fethi Suvari ile Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç de hazır bulundu.

>Eş Başkana ilk ziyaretleri

>Diyarbakır'da bulunan sivil toplum örgütleri ve kurumlara çeşitli zamanlarda ziyaretler gerçekleştirdiklerini, Büyükşehir Belediyesi'ni ise ilk kez ziyaret ettiklerini söyleyen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, kentin daha iyi konuma gelmesi için belediye ve üniversitenin ortak çalışmalar yürütmesi gerektiğini söyledi. Çevre sorunlarıyla ilgili yapılan çalıştaya değinen Yücel, belediyenin çevre konusundaki duyarlılığının oldukça önemli olduğunu ifade etti. Üniversite olarak, çevre alanıyla ilgili çeşitli çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Yücel, "Üniversitede çevre temizliği ve çöplerin dışarı atılması konusunda öğrencileri sürekli duyarlı olmaya teşvik ediyoruz" dedi. Özellikle üniversite içine ve şehrin belirli noktalarına konulan çöp ayrışım kutularının oldukça önemli olduğunu dile getiren Yücel, belediyenin bu çalışmasının örnek bir çalışma olduğunu sözlerine ekledi.

>Kışanak memnuniyetini dile getirdi

>Yücel'in ardından konuşan Kışanak ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kışanak, ilk kez 2006 yılında Bağlar Belediyesi'nin başlattığı çöpleri kaynağında ayrıştırma projesini yeniden uygulamaya koyduklarını söyledi. Çevre konusunda en önemli kriterin sürdürebilirlik olduğunu belirten Kışanak, "İdari, yasal tedbirlerin alınması ve eğitim programlarının sürekli kılınmasıyla daha temiz bir çevre ve kent olabiliriz" diye konuştu. Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Köylerdeki atıkların dönüşümü oldukça kolaydı. Kentleşmeyle birlikte köylerde de atık miktarı arttı. Organik olmayan atık miktarı da arttı. Göstereceğimiz özenle yeniden yapacağımız çalışmalarla farkındalık yaratabiliriz."

>Dekanların, kentsel dönüşüm projesinin olup olmadığı yönündeki sorusunu yanıtlayan Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle kentin en fazla göç aldığı dönemlerde planlı bir gelişme, imar planlaması, kentleşme politikası izlenmedi. O dönemde de çok göç aldığı için çarpık kentleşme ortaya çıktı. Özellikle Bağlar bölgesinde bu durum var. Şu anda bir dönüşüm olsa da öncelikle Suriçi'ne ve çevresine yönelik olur. Bağlar'ın Yanık Köşk ve Kaynartepe mahalleleri olur. Acil durumda olan yerlerde yapılır. TOKİ politikalarını değiştirdiği için şimdilik kentsel dönüşüm ağır işliyor. Daha önce sağladığı imkânları geri çekti."  Ziyaret karşılıklı sohbetlerle devam etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz