D.Ü Senatosu olayları kınadı

Dicle Üniversitesi Senatosu, ODTÜ'deki eylem ve saldırıları kınadı

D.Ü Senatosu olayları kınadı

DİYARBAKIR- Dicle Üniversitesi (DÜ) Senatosu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ndeki (ODTÜ) eylem ve saldırıları kınadı.

Senatodan yapılan açıklamada, TÜBİTAK Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Araştırma Merkezi'nde düzenlenen törende gerçekleşen olaylarla ülkenin uzay bilimleri ve teknolojileri alanında gösterdiği tarihi başarıya gölge düşürülmeye çalışıldığı belirtildi.

SENATO KARARI ALINDI

Üniversitelerin fikir üreten, düşüncelerin özgürce paylaşıldığı, farklı, düşüncelere tahammül etmenin içselleştirildiği ortamlar olması gerektiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

ODTÜ OLAYLARI KINANDI

''Bilimin ve eleştirel düşüncenin merkezi olan üniversiteler maalesef bu talihsiz olay ile taş, sopa ve molotof mekanı olarak karşımıza çıkmıştır. Oysa üniversite öğrencilerinin tek protesto aracı eleştirel fikirleri olmalı, içinde şiddet barındıran eylemler fikirlerin önüne geçmemelidir. Toplumların ilerlemesinin ancak eğitim, kültür, sanat, spor ve sosyal sorumluluk faaliyetleri ile sağlanabileceğine inanıyoruz. Bu nedenle de öğrencilerimizin kazandıkları bilimsel, sportif, kültürel ve sanatsal başarıları ile gündeme gelmesini arzu ediyoruz. Demokratik bir hak olan protestoyu 'şiddet içerikli eylem' şeklinde kullanmalarını kesinlikle onaylamıyoruz.

ÜZÜNTÜYLE KARŞILADIK

Göktürk-2 Uydusu'nun Çin'deki Jiuguan Fırlatma Üssü'nden fırlatılması nedeniyle düzenlenen tören öncesi ve sonrası ODTÜ'de çıkan şiddet olaylarını ve anlamsız protestoyu, Dicle Üniversitesi olarak üzüntü ile karşılayıp kınadığımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.''             

Kaynak: Diyarbakır Söz