Dünya kadınları Suriye sınırında yürüdü

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde belediye tarafından Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 17 ülkeden gelen yaklaşık 500 kadın Suriye sınırında yürüyüş düzenledi. Kadınlar sınırın sıfır noktasında yürürken, Kamışlı kentinde toplananlarda karşı tarafta sıfır noktaya gelip, bir birleriyle selamlaştı.

Dünya kadınları Suriye sınırında yürüdü

Nusaybin'deki DBP belediyesi tarafından her Dünya Kadınlar Günü nedeniyle geleneksel olarak düzenlenen kadınlar yürüyüşüne bu yıl uluslararası düzeyde gerçekleştirdi. Aralarında Almayan, Sırbistan, Portekiz, Yunanistan, Fransa, İspanya, Afganistan, Arjantin, Lübnan, İngiltere, Irak ve Suriye'nin de bulunduğu 17 ülkeden yaklaşık 500 kadın ilçeye geldi.

NUSAYBİNDE DÜNYA KADINLARI

Nusaybin ile Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki sınır boyunda yapılacak yürüyüş öncesi kadınlar ilçe merkezindeki Mitanni Kültür Merkezi önünde toplandı. Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, milletvekilleri Selma Irmak, Gülser Yıldırım, İmralı heyetinde yer alan Ceylan Bağrıyanık, Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya'nın da bulunduğu kadınlar, tefler çalınarak, 'Kadın yaşam özgürlük' pankartı ile Suriye sınırının sıfır noktasına yürüdü. Kamışlı ve Nusaybin arasındaki sınırın her iki tarafında toplanan kadınlar, günlerin kutlarken, askerler de sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz