Duruşmada kavga çıktı

Diyarbakır 5'inci Ağır ceza mahkemesinde görülen davada, sanık savunma yerine örgüt propogandası yapınca heyet karşı çıktı, duruşmayı izleyen sanık yakınları ile Mahkeme Heyeti ve Jandarma arasında arbede yaşandı.

Duruşmada kavga çıktı

Diyarbakır’da görülen bir duruşmada, sanığın, savunma yerine örgüt propagandası yapması nedeniyle konuşturulmamasına tepki gösteren yakınları, mahkeme heyeti ile jandarma görevlilerine cep telefonlarını fırlattı. Cep telefonlarından biri duruşmada görev yapan bir astsubayın yaralanmasına neden oldu.

DURUŞMADA GERGİNLİK

Bingöl’de düzenlenen bir operasyonda gözaltına alınan ve terör suçundan dolayı tutuklanan sanık C.B., yargılandığı Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne getirildi. Duruşmada sanığa isnat edilen suçlar okunarak, savunmasına geçildi. Suçlamaları reddeden sanık C.B., hakkındaki iddialara cevap vermek yerine terör örgütünün propagandasını yaptı. Mahkeme heyeti, sanığın yaptığının suç olduğunu hatırlarak, iddialarla ilgili savunma yapmasını istedi. Sanığın ısrarla terör örgütü propagandası yapması üzerine, mahkeme heyeti sanığın salondan çıkarılmasına karar verdi.

PROPAGANDA KAVGASI

Duruşma salonunun izleyici bölümünde bulunan sanık yakınları, jandarma görevlilerinin sanığı dışarı çıkarmak istemesine tepki gösterdi. Sanığın da bağırması üzerine, yakınları üzerlerinde cep telefonlarını jandarma görevlilerine fırlattı. Cep telefonlarından biri, bir astsubayın kulağına değerek yaralanmasına neden oldu. Kulağı kanayan astsubaya ilk müdahaleyi görevli askerler yaptı. Salona takviye olarak çağrılan adliye polisi sanık yakınlarını adliye dışına çıkardı. Sanık yakınları adliyeden çıkartılırken sloganlar attı. Mahkeme heyetinin sanık ve sanık yakınları hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Bu olayın meydana gelmesinin ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden takviye güvenlik istendi. Adliyeye gelen çok sayıda polis, mahkemenin bulunduğu koridora barikat kurarak görevli olmayanların duruşma salonuna girmesine izin vermedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz