Görüş Bildir

Duyan cezaevine koştu

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yangın tatbikatı paniğe neden oldu.

Duyan cezaevine koştu

Kıran Mahallesi'ndeki Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde emniyet, jandarma, belediye ve sağlık ekiplerinin katılımıyla yangın tatbikatı yapıldı.

Çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis aracının siren çalarak kent merkezinden geçtiğini gören tutuklu yakınları, cezaevnide 'isyan çıktığı' düşüncesi ile telaşlandı.

Cezaevi önünde toplanan kalabalık arasındaki bazı vatandaşlar, içerideki yakınlarından haber alabilmek için cezaevine girmeye çalışırken, bazılarının da gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

TATBİKATI GERÇEK SANDILAR

Bunun üzerine açıklama yapan yetkililer, olayın tatbikat olduğunu, herhangi bir olumsuzluğun söz konusu olmadığını belirtti.

Ancak buna inanmayan bazı tutuklu yakınları yeniden cezaevine girmeye çalıştı. İçeri girmeleri engellenen vatandaşlar ile görevliler arasında yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından bölgeye sevk edilen çok sayıda polis, çevrede güvenlik önlemi alarak vatandaşları bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı.

Olayların büyümesi üzerine kalabalık arasından seçilen bir temsilci, cezaevine alındı. Daha sonra dışarı çıkan temsilcinin, içeride tatbikat yapıldığını söylemesi üzerine kalabalık dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi