Görüş Bildir

Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, mezarı başında anıldı

2015'in Şubat ayında üniversitede çıkan olaylar sırasında öldürülen Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, dün mezarı başında acı ile anıldı

Ege Üniversitesi öğrencisi  Fırat Yılmaz Çakıroğlu, mezarı başında anıldı

2015'in Şubat ayında üniversitede çıkan olaylar sırasında öldürülen Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, dün mezarı başında acı ile anıldı

Ege Üniversitesi (EÜ) Kampüsü'nde, 20 Şubat 2015'te çıkan olaylarda bıçaklanarak öldürülen, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve Ülkü Ocakları üniversite sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu, birinci ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı. Kur'ân okunan ve dua edilen anmaya Çakıroğlu'nun anne ve babası, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, İzmir İl Başkanı Necat Karataş, diğer bazı partililer ve vatandaşlar katıldı.

EÜ Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan ülkücü grupla karşıt görüşlü öğrenciler arasında uzun süredir devam eden gerginlik, kampüs alanında bıçaklı sopalı kavgaya dönüşmüştü. Kavgada 23 yaşındaki Çakıroğlu ve karşı gruptan Nurullah Semo'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı. Bacağından aldığı bıçak yarasıyla atardamarı kesilen Çakıroğlu uzun süre cankurtaran beklemiş, EÜ Hastanesi'ne götürülürken yolda hayatını kaybetmişti. Vakayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alınmış, cinayet sanığı olarak Semo tutuklanmıştı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, iki gruptan biri tutuklu 32 sanık hakkında iddianame hazırlamış, sanık Semo için "kasten adam öldürme, örgüt adına suç işleme, örgüt üyeliği ve yaralama" suçlarından ömür boyu ve 69 yıl, diğer 31 sanık için "yaralama, mala zarar verme, delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme" gibi suçlardan 5 ile 48 yıl arasında hapis cezaları talep etmişti.

MEZARI BAŞINDA ANILDI

Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölüm yıldönümünde ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı. Bornova ilçesindeki Pınarbaşı Mezarlığı'na akın eden vatandaşlar, ruhuna Fatiha okudu. Annesi Özlem Erdem ve babası Fuat Mahir Çakıroğlu, gözyaşlarına hakim olamadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir