Elazığ, Bingöl, Bitlis ve Yüksekova’da kar yağışı hayatı durdurma noktasına getirdi

Türkiye’yi etkisi altına alan yoğun kar yağışından dolayı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki şehirlerde de olumsuz etkileri görülmeye başlandı. Elazığ, Bingöl, Bitlis ve Yüksekova’da kar yağışı ve soğuk havadan dolayı hem trafik hem de günlük hayat olumsuz etkileniyor.

Elazığ, Bingöl, Bitlis ve Yüksekova’da kar yağışı hayatı durdurma noktasına getirdi

Bölgede başlayan yoğun kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar yağışından dolayı bir çok kırsal bölgeye ulaşmada sorun yaşayan ekipler, tüm olumsuzluklara rağmen karla mücadeleye canla başla devam ediyor.

ELAZIĞ’DA ARAÇLARIN CAMLARI BUZ TUTTU

Elazığ’da etkili olan kar yağışı sonrası soğuk hava etkisini iyice artırdı. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 2 dereceye düşmesiyle araçların camları buz tuttu.

BİTLİS’TE KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ ARTTIRDI: ARAÇLAR KARA GÖMÜLDÜ

Bitlis’te etkili olan kar yağışından dolayı, kar kalınlığı şehir merkezinde 50 santimetreyi buldu.

Bitlis merkeze bağlı Hüsrevpaşa Mahallesi'nde bulunan tek katlı evler adeta kardan kaybolurken, araçlarda kar altında kaldı.

BİNGÖL’DE BELEDİYE EKİPLERİNİN KARLA MÜCADELESİ

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, akşam saatlerinde etkili olan kar yağışının ardından kent merkezinde karla mücadele çalışmalarına start verildiği belirtildi. Ana arterlerin önceliklendiği ifade edilen açıklamada, olumsuzlukları minimize etmek için kar küreme ve tuzlama çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedildi.

YÜKSEKOVA’DA KAR YAĞIŞI

Pazartesi günü itibarı ile belli aralıklarla devam eden kar yağışından dolayı ilçe merkezinde kar kalınlığı yarım metreyi bulurken, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi geçmişti.

Akşam saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olurken, İpekyolu ve Cengiz Topel caddeleri üzerinde sürücüler zor anlar yaşadı. Soğuk havaların etkisini sürdüğü Yüksekova ilçesinde, aralıklı kar yağışı akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Yüksekova Belediyesi, Karayolları, İl Özel İdaresi ekipleri de yollarda çalışmalarını tüm hızıyla yürütüyor.

JANDARMA YABAN HAYVANLARINI UNUTMADI

Kentte çetin geçen kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, Güroymak İlçesi kırsalında soğuk ve karlı kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için yaşam alanlarına yem bıraktı. Yaban hayvanlarının bu dönemde yiyecek sıkıntısı yaşadığını belirten ekipler, yaban hayvanlarının hayatlarını sürdürmeleri için yaşam alanlarına yem bıraktıklarını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler