Elon Musk, kullanıcılar için yeni Twitter limitleri belirledi

Cumartesi günü tüm twitter kullanıcıları Twitter’ın sitesine erişmede ya da mesaj yazmakta problem yaşamaya başladı. Cumartesi sabah saat 8 civarında başlayan problemle ilgili olarak 7400den fazla problem rapor edildi.

Elon Musk, kullanıcılar için yeni Twitter limitleri belirledi

Twitter’da bir çok kullanıcı mesajlarının yüklenmediğini ve “Üzgünüm, sınıra eriştiniz” türü mesajlar almaya başladı.

Musk politikasını değiştiriyor

Kullanıcıların sorunları bildirmeye başlamasından saatler sonra, milyarder Elon Musk, sitenin "aşırı düzeyde veri kazıma ve sistem manipülasyonunu ele almak için" geçici sınırlar uyguladığını tweetledi.

Doğrulanmış hesapların günde 6.000 gönderi sınırl olduğunu tweetledi, doğrulanmamış hesapların ise yalnızca 600 ile sınırlı dedi.

Musk, gelirlerini artırmak için Twitter Blue abonelik hizmetine kaydolan kullanıcılara mavi doğrulama onay işareti sunmaya başladı.

Daha sonra Musk, limiti "yakında" doğrulanmış kullanıcılar için günde 8.000 tweet'e, doğrulanmamışlar için 800'e ve doğrulanmamış yeni hesaplar için 400'e çıkaracağını bildirdi.

Birçoğu bağlantı sorunları nedeniyle hayal kırıklıklarını dile getirdi.

Daha dün Twitter, bir hesaba giriş yapmayan herkesin platformuna erişimini kısıtlıyor gibi görünüyordu. Değişikliğin kasıtlı bir politika güncellemesi mi yoksa bir aksaklık mı olduğu açık değil. Cumartesi günü bildirilen sorunların çoğu %44 ile web sitesindeydi ve bunu %39 ile uygulamada bildirilen sorunlar izledi.

Twitter kullanıcıları, Elon Musk'ın göreve gelmesinden bu yana en büyük kesintilerden biri olan Mart ayında benzer geniş kapsamlı hizmet kesintileriyle karşı karşıya kalmıştı. 8.000'den fazla kullanıcı bu olayda kesinti bildirdi.

Musk, yeni bir CEO olan Linda Yaccarino'nun göreve başlamasıyla, bir reklamveren çıkışıyla karşı karşıya kalan platformu tersine çevirmeye çalışıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz