Emekliler kendilerine sağlanan koşulların iyileştirilmesini istiyor

Maddi anlamda ciddi sıkıntılar çektiklerini ifade eden emekliler, aldıkları maaşın enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini söyleyerek emeklilere tanınan koşulların iyileştirilmesini istediler.

Emekliler kendilerine sağlanan koşulların iyileştirilmesini istiyor

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı çıkacak zam haberinde. Memur ve memur emeklisinin zam görüşmeleri devam ederken, SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin ne kadar maaş alacağı belirsizliğini koruyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, emeklilerin durumunun farkında olduklarını, yılsonuna kadar emekli aylığını iyileştirecekleri açıklamasında bulundu. Emeklilerin beklentisi ise seyyanen zam.

7 bin 500 lira ile bir ay boyunca geçinmek durumunda kalan emekliler, maaşlarının enflasyona karşı eridiğini vurguladı.

Yaşanan süreçte zor günler geçirdiklerini ifade eden emekliler konuştu.

"Emeklilerin gözü artık mezarda"

Emeklilerin hakkının olmadığını dile getiren Mustafa Piliç, "Emekliler Türkiye'de yaşamıyor. Emekliler yok sayılıyor. Emekli hakkı diye bir şey yok. Emeklilerin gözü artık mezarda. Bende emekliyim 7 bin 500 TL maaş alıyorum, bir çocuk okutuyorum. İzmir gibi bir yerde yaşıyorum ama Şanlıurfa'ya akrabaların yanına dinlenmeye geldim. Emekli maaşı şu anda 20 bin lira olsa bu gidişata yine yetmez. Bugün yarından iyi… Her şey gittikçe kötüye gidiyor, her şeye zam geliyor. Hiçbir şey yerinde durmuyor ki emeklide dursun. Cumhurbaşkanı çok güzel vaatler veriyor, 'Yılbaşı'nı beklesinler' diyor. Yılbaşı'na kadar sağ kalırsak, ev sahipleriyle kiracılar birbirini öldürmezse, evlat babaya karşı gelip kriz geçirmezse sağ kalırsa alır İnşallah." dedi.

Meclisteki vekillerin de emekli maaşı alarak geçinmeye çalışmasını isteyen Piliç, "Devletin kendi kafasıyla hareket ettiği bir şey yok. Etrafındakiler belli bir yol çizmiş götürüyor. Madem ki böyle devletin tek bir çaresi var. Meclise gidenlerin hepsinin maaşını kessin bir aylığına o zaman bakalım bunlar nasıl yaşayacaklar. Onlar böyle bir yaşantıyı 5-6 ay yapsınlar. Türkiye'nin bütçesi dolar. Meclistekiler böyle yaşarsa açlıktan ölür. Meclistekilere sor ekmek kaç para diye kimse biliyor mu? Tartışmaya gelince ekmek 10 TL olmuş. 10 TL para mıdır? diyorlar. Biz 10 TL değil 1 TL'nin hesabını yapıyoruz." diye konuştu.

"Emekli maaşı enflasyona ezilmemeli"

Devletten artık talep edecek bir şeyinin olmadığını söyleyen Yahya Dayı, "Emekli maaşı enflasyonda ezilmemeli. Piyasadaki tüketim mallarının zam oranına göre emekliye de zam yapılmalı. Devletten ben bir şey talep etmiyorum, gerek duymuyorum; çünkü bu güne kadar talep edilen hiçbir şeye cevap vermedi. Bundan sonra da talep etmiyorum. Kendi haline bıraktık, artık ne hali varsa görsün." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz