Emniyete saldırı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü binası önünde dün saat 09.30 sıralarında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis şehit oldu, 19'u polis 23 kişinin de yaralandı. Cesedi parçalanan saldırganın örgüt bağlantısı araştırılıyor.

Emniyete saldırı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü binası önünde dün saat 09.30 sıralarında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, saldırıda 2 polisin şehit olduğunu açıkladı.

Saldırıda ilk şehit olan polis memurunun Koruma Şube'de görevli Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı polis memuru Serdar Şakir, hastanede şehit olan ikinci polis memurunun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli Hatay nüfusuna kayıtlı Yusuf Erin olduğu ifade edildi.

Valilik'ten daha sonra yapılan açıklamada  "İl Emniyet Müdürlüğü binasının da bulunduğu 36004 nolu cadde üzerinde bomba yüklü bir araç infilak ettirilmiştir. Saldırıda 2 polis memurumuz şehit olurken, 19 polis ve 4 sivil vatandaşımız yaralanmıştır" denildi.

Beyaz renkli bir araç aranıyor

Olayın ardından camları kırık beyaz renkli bir hafif ticari aracın arandığı belirtildi. Bölgeye giden tüm yollar güvenlik amacıyla kapatıldı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde panelvan tipi minibüs ile gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından polisin detaylı araştırması sürüyor. Polis, patlamada parçalanan saldırganın cesedi üzerinde başlattığı inceleme ile kimliğine ve hangi örgüte mensup olduğuna dair iz bulmaya çalışıyor.

Yetkililer, saldırıyı gerçekleştiren örgütün IŞİD veya PKK olacağını söyledi. Yetkililer,  ölen saldırganın kimliğinin belirlenmesi ve istihbarat birimlerinin çalışmasıyla kısa sürede örgütün netlik kazanacağını kaydetti. Ancak, yetkililer 2012 yılı Ramazan Bayramında kentte 10 kişinin öldüğü bomba yüklü araçla PKK saldırısının yapıldığını hatırlatarak, bugünkü saldırının da benzer özellik taşıdığını; ancak bugünkü eylemi kimin gerçekleştirdiğinin henüz kesinleşmediğini belirtti.

IŞİD operasyonu

Saldırının ardından polis ekipleri Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenledi. Baskında; saldırıyı gerçekleştiren ve patlamada parçalanarak ölen saldırganla bağlantılı olabilecek bazı kişiler gözaltına alındı. Yetkililer, saldırganının kimliğinin yakınlarının DNA tetkikiyle belirlenmesinden sonra kesinlik kazanacağını kaydetti.

Yayın yasağı

Saldırıyla ilgili olarak Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı yayın yasağı getirdi. Başsavcılık yasak kararının 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından alındığı belirtilerek şöyle denildi:

"01.05.2016 Tarihinde ilimiz Şehitkamil İlçesi İncilipınar Mahallesi 4 nolu cadde üzerinde gerçekleştirilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi olayı hakkında Gaziantep 3. Sulh Ceza Hakimliğinin 01.05.2016 tarih ve 2016/2926 D.İş. sayılı kararı ile 5187 Sayılı Yasanın 3/2 maddesi uyarınca “yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve buna benzer yayın yapılmasının yasaklanmasına" karar verilmiştir."

Kaynak: Diyarbakır Söz