Görüş Bildir

Engellilerin manevi annesiydi; Özlem!

Diyarbakır İl Müftüsü Karabayır, geçtiğimiz cuma günü geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Özlem Özkan Hoca’nın, engellilere yönelik irşat faaliyetleri nedeniyle “Adeta engellilere bir anne olmuştu.” dedi.

Engellilerin manevi annesiydi; Özlem!

Diyarbakır İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Özlem Özkan Hoca, mesai arkadaşları ve öğrencileri tarafından dualarla anıldı.

Geçtiğimiz Cuma günü Erzurum’un Çad ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu 2,5 yaşındaki oğlu Ahmet Yasin ile birlikte hayatını kaybeden Özlem Özkan Hoca dualarla anıldı. İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ın yanı sıra, il müftü yardımcıları, müftülük personeli, mesai arkadaşları ve öğrencileri ile öğrencilerin aileleri katıldı.

Diyarbakır Müftülüğü, trafik kazasında hayatını kaybeden işitme engellilere yönelik Kur'an kursu eğitmeni Özlem Özkan için anma programı düzenledi.

TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ

Trafik kazasında yaşamını yitiren Diyarbakır Müftülüğü personeli, işitme engellilere yönelik Kur'an kursu eğitmeni Özlem Özkan, İl Müftülüğünde düzenlenen programla anıldı.

İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Kur'anı Kerim tilavetiyle başlanan programda yaptığı konuşmada, Özkan'ın heyacanından, gayretinden, hizmet aşkından ve fedakarlığından etkilendiğini anlatarak, şunları söyledi:

ENGELLİLERİN MANEVİ ANNESİYDİ

"Sanki bir Çalıkuşu gibi Adapazarı'ndan Diyarbakır'a gelmiş, Diyarbakır'da Kur'an kurslarında, vatandaşlarımıza hizmet etmek için canla başla çalışan bir kardeşimizdi. Engelli kardeşlerimize adeta anne olmuş, dertlerine merhem olmuş, deva olmuştu. Herkesin çok sevdiği, hayran olduğu bir kardeşimizdi."

İl Müftülüğü Aile Dini Rehberlik Koordinatörü Fatime Kart ise kazada ölen mesai arkadaşını hiçbir zaman unutmayacağını, onun sadece çocuklarının değil, bütün çocukların annesi olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Öyle şefkatli bir anneydi ki, inşallah onun Diyarbakır'da ektiği tohumlar yeşerecek. Bu çocukları bırakmaya gönlü razı olmuyordu. Arkadaşları olarak onun bıraktığı yerden, onun istediği yerden çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz. Şunu da biliyoruz ki; onun yeri hiç bir zaman doldurulmayacak."

ÖZLEM ÖZKAN HOCA'NIN ACISI

İl Müftülüğü Engeliler Koordinatörü Musa Salim Söyler de Özkan'ın öğrencilerini çok sevdiğini ve her zaman onların yardımına koştuğunu aktararak, "Onun yokluğu bizi derinden üzüyor. Yeri geldiğinde aracıyla çocukları evlerinden alıp derse getirirdi. Kimin ne ihtiyacı varsa koşmaya çalışırdı. Öğrencilerinin düğün ve nişanına katılırdı. İyilik meleğidiydi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi