Engin Altan Düzyatan'dan 'Murat Kurum' açıklaması

Engin Altan Düzyatan, resmi Instagram hesabından yaptığı bir açıklamayla, kendini taklit eden hesapla hiçbir ilgisi olmadığını duyurdu.

Engin Altan Düzyatan'dan 'Murat Kurum' açıklaması

Oyuncu Engin Altan Düzyatan’a ait olduğu iddia edilen X hesabından yapılan paylaşımlar sosyal medyada hızla yayıldı. Düzyatan’a ait olduğu düşünülen hesaptan “İstanbul’u depreme hazırlaması için oyumu Murat Kurum’a vereceğim” paylaşımı yapıldı.

DÜZYATAN, HESABIN SAHTE OLDUĞUNU DUYURDU

Hesapta mavi tikin bulunması ve Engin Altan Düzyatan’ın fotoğrafının kullanılması, başlangıçta hesabın resmi olduğunu düşündürse de, hesabın açıklamasında “parodi hesap” olduğu bilgisi yer alıyor.

Engin Altan Düzyatan, resmi Instagram hesabından yaptığı bir açıklamayla, kendini taklit eden hesapla hiçbir ilgisi olmadığını, X platformundaki tek resmi hesabının “@enginaltandu” isimli hesap olduğunu söyledi. 

Parodi hesaplar, ilk bakışta eğlence amaçlı paylaşımlar yapıyor gibi görünse de, tanınmış kişileri taklit eden bu hesaplar, provokatif paylaşımlar yaparak daha fazla takipçiyi hedefliyor. Engin Altan Düzyatan’ı taklit eden bu hesapta da, 31 Mart seçimlerine giderken siyasi tarafgirliği artırabilecek birçok paylaşım yapıldığı görülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz