Erbakan anıldı

Diyarbakır'da eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan için mevlit okutuldu.

Erbakan anıldı

Merkez Kayapınar ilçesi Dicle Kent Cami'nde, vefatının 6'ıncı yılında Anadolu Gençliği Derneği tarafından eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan için Kur'an-ı Kerim ve mevlidin okutulduğu etkinlikte, Erbakan'ın hayatından kesitler anlatıldı.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, yaptığı konuşmada, bazı insanların öldükten sonra değerlerinin iyi anlaşıldığını, merhum Erbakan'ın da bu insanlardan biri olduğunu söyledi.

MEVLİT OKUTULDU

  Bozan, "Ondan dolayı hocanın önüne her zaman engel çıkarmışlardır. Çünkü Erbakan hocanın bazı temel esasları dediğimiz, bir toplumun, milletin,  ülkenin geleceğini inşa eden, onu ayakta tutan temel esasları vardı. O hep derdi ki 'Önce hak ve maneviyat' Muhakkak neslimizin, çoluk çocuğumuzun, geleceğimizin, dinini, diyanetini, İslam'ı, Kur’an'ı, sünneti vahiy yolu şekliyle öğrenmesi gerekir. Eğer çocuklarımız, nesillerimiz Kur’an ve sünneti doğru bir şekilde anlasalar o zaman ne hırsız olur ne adam öldürür ne de dış mihraklara kendisini maşa olarak kullandırır." dedi.

  Diyarbakır AGD Şube Başkanı Abdurrahman Ergin ise Erbakan'ın canıyla ve malıyla Allah yolunda cihat ettiğini belirti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler