Görüş Bildir

Erdoğan erken seçim tarihini verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapılan koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından erken seçime gidileceğini ve erken seçimin tarihinin 1 Kasım olduğunu söyledi.

Erdoğan erken seçim tarihini verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim süreciyle ilgili, "Şu anda açıklanan tarih 1 Kasım. 1 Kasım'da da inşallah Türkiye tekrar seçimi yaşayacaktır" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na görevi vermeyeceğini şu sözlerle açıkladı: Beştepe'yi tanımayanı neden çağırayım ki?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı sonrası gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "45 günün sonunda da tekrar Meclis Başkanımla bir görüşme daha yapacağım ve bu görüşmeyi yaptıktan sonra da hayırlısıyla ülkemizi bir erken seçime götüreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı, "Şu anda açıklanan tarih 1 Kasım. 1 Kasım'da da inşallah Türkiye, ben tabii tekrar seçim diyorum, tekrar seçimi yaşayacaktır" ifadesini kullandı.

GÖREVİ KILIÇDAROĞLU’NA VERMEDİ

Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na görev verip vermeyeceği sorusuna ise ''Beştepe'yi tanımayanı niye çağırayım ki? Zaman kaybetmeye gerek yok'' diye yanıt verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

''Demokratik açılım olarak sürecü başlattık ondan sonra aldığımız mesafeyle milli birlik kardeşlik projesine dönüştürdük istişareler neticesinde bunu çözüm süreciyle taçlandıralım istedik. Derdimiz ülkede birliğin beraberliğin Türk Kürt Laz Çerkez 78 milyonun kardeş olduğu yapıyı tesis edelim istedik. 7 Haziran seçimleri aslında bir umuttu öyle oldu ki seçimlerden sonra maalesef arzu edilmeyen çok çok çirkin olaylar oldu. Bunun öncesi sonrasında 6-7-8 Ekim olayları bu sürecin en talihsiz gelişmeleriydi. 50 vatandaşımızı o zaman öldü. Burada bir şey dikkati acımasızca çekiyordu öldürülenler de ölenler de Kürttü bunları sokağa çeken de bölücü terör örgütünü arkasına alana bir siyasi partinin eş başkanıydı. Medyada alladılar pulladır zaman geldi eline saz verdiler.

“ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALMAYACAKTIR''

Bugüne kadar sabır sabır sabır çözüm süreci artık buzdolabına konmuştur demek zorunda kaldım. Halkımız kendi içindeki bu bölücü terör örgütü mensuplarını da ayıklamak durumdadır güvenlik güçlerine haber vermek durumundadır. Kimin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Daha dün bir şantiyede araç gereçler yakılıyor. Bunların tek derdi var biz bu ülkeyi nasıl karıştırırız nasıl böleriz. Biz bölücü değiliz bunların hepsi yalan bu ülkenin evlatlarını birbirine düşürmenin gayreti içerisindeler. Yeri geliyor şehitlerimiz oluyor. Allah'tan rahmet diliyorum ama bu mücadele esnasında bunların olabileceğini inanıyorum ki TSK'daki tüm evlatlarımız emniyetteki kardeşlerim biliyor bu işte Allah'ın izniyle zaferle çıkacağız tüm bu şehitlerimiz hayırla yad edilecek kanları yerde kalmayacaktır.

“ZAMAN KAYBETMEYE GEREK YOK”

Şu anda seçim sürecinin içerisine giriyoruz. Cumhurbaşkanı olarak yetki alanlarımı biliyorum sonuna kadar kullanmak durumundayız. Zaman kaybetmenin peşinde olmayacağım. En fazla milletvekiline sahip olan partinin genel başkanına görevi verdim. Netice alamadılar. Şimdi ana muhalefet partisine yetki verilmeli... Partinin başındaki zat Beştepe'yi tanımayanı niye çağırayım ki? Zaman kaybetmeye gerek yok. Cumhurbaşkanı ülkeyi seçime götürebilir mi?

“1 KASIM'DA TÜRKİYE ERKEN SEÇİMİ YAŞAYACAKTIR''

Şu anda cumhurbaşkanı olarak 45 günün sonunda tekrar Meclis Başkanı ile görüşme yaptıktan sonra hayırlısıyla ülkemizi bir erken seçime götüreceğiz. Kimi görevlendirirsem o kişi de burada seçim hükümetini parlamento içinden gerekirse dışından almak suretiyle kabineyi oluşturur ve seçime gideriz. Şu anda açıklanan tarih 1 Kasım inşallah Türkiye 1 Kasım'da tekrar seçimi yaşayacaktır.''

Kaynak: Akşam

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi