Görüş Bildir

Erdoğan: Taksim'de miting yapmak İstanbul'u...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle birçok farklı sektörde çalışan işçileri Saray’da konuk etti.

Erdoğan: Taksim'de miting yapmak İstanbul'u...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs’ta Taksim Meydanında neden miting yapılmasına izin verilmediğini de anlattı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda birçok farklı sektörde çalışan işçileri ağırlayan Erdoğan, anlamlı gününü kutladı misafirlerinin. 1 Mayıs için Taksim ısrarını yanlış ve de maksatlı bulduğunu belirten Erdoğan, “Taksim’de miting yapmak demek adeta tüm İstanbul’u felç etmek demektir. Birilerinin keyfi, tatmini için de tüm İstanbulluların hukukunu kimseye çiğnetmeyiz” ifadelerini kullandı.

“GEZİ”DEN ÖRNEK GETİRDİ VE ELEŞTİRDİ

Amerika ve Batı medyasının Gezi Parkı olaylarına alakasını da hatırlatan Cumhurbaşkanı, “Gezi olayları esnasında canlı yayın yapıp Türkiye’yi karalayanların diğer ülkelerdeki olaylar karşısında sus pus olduklarına şahit oluyoruz. Ferguson’da, Baltimore’da öldürülen siyahlar, insan değil mi? Göstericilere orantısız şiddet uygulandığı konusunda herhangi bir eleştiri duymadım. Bizdeki vandallara ‘çapulcu’ dediğimiz için bizi linç edenler, Amerika’dakilere böyle denmesinden hiç rahatsız olmadı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi