Görüş Bildir

Erdoğan: Terör konusunda sözün bittiği yerdeyiz

G20 toplantısı için geldiği Antalya’da bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fransa’nın başkenti Paris’te meydana gelen terör olaylarında çok sayıda ölü olduğunu ve rehine krizini teessürle öğrenmiş bulunuyorum” dedi.

Erdoğan: Terör konusunda sözün bittiği yerdeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’daki son saldırılardan sonra “terör konusunda sözün bittiği yerdeyiz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

Ülkem ve kendim adına Hollanda’a ve Fransız halkına taziyelerimi sunuyorum. Fransa-Almanya dostluk maçının yapıldığı stadın yakınlarında her iki halkın da huzurunu ve güvenliğini hedef aldığı açıktır. Bir konserde insanların rehin alınması da açıklanamaz. Bu elim hadise terör konusunda uzun süredir dile getirdiğimiz önerileri acı bir şekilde göstermiştir.

Uluslararası toplum olarak terörizme karşı bir mutabakat olması gerektiğini ifade ettik. Ancak artık terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerdeyiz. Ve artık bunun ön plana çıkması gereken bir dönemde olduğumuzu hatırlatıyoruz.

Terör konusunda 30 yıldan fazladır mücadele eden bir ülkenin Cumhurbaşkanı olarak söylüyorum; “Terörün ırkı, milleti, vatanı yoktur. Terörün her türlüsü kötüdür. Benim terörüm iyi senin kötü mantığını ayaklar altına almalıyız.”

Türkiye olarak terörizm konusunda ilkeli tavrımızı bundan sonra da devam ettireceğiz. Ankara’daki Suruç’taki, Gaziantep’teki, Diyarbakır’daki, Şırnak’taki saldırıları ülkemin insanları bunları çok iyi bilir. Bu saldırılarla ilgili ne düşündüysek şunu bilmenizi istiyorum ki Paris için de aynı düşünüyoruz.

Terörün anlamını ve yol açtığı sonuçları çok iyi bilen bir ülke olarak şu anda Fransa’da yaşanan acıyı çok iyi anlıyoruz. Fransa halkına ve dostlarımıza da başsağlığı diliyorum.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi