Görüş Bildir

Erdoğan: Yemen operasyonunu destekliyoruz

Fransa'nın France 24 kanalına röportaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Liderliğindeki Yemen operasyonunu desteklediklerini açıkladı.

Erdoğan: Yemen operasyonunu destekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan liderliğindeki operasyon için gerekirse lojistik destek sağlayabileceklerini söyledi.

Yemen'deki Husileri bozguna uğratmak için Suudi Arabistan liderliğinde, Mısır, Sudan, Ürdün ve Fas ta operasyona destek veriyor.

İran tarafından desteklendiği iddia edilen Husilerin, ülkeden çekilmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran ve diğer terörist grupların da çekilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İRAN'DAN KINAMA

Reuters’ın haberine göre, İran devlet televizyonunda hava saldırıları sonucu yıkılan binalar, yaralılar ve hayatlarını kaybeden siviller gösterildi. Görüntülerin yayınlandığı esnada, “Birçok Yemen vatandaşı ABD destekli saldırganlık nedeniyle hayatını kaybetti” denildi.

ABD'NİN AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, silahlı grupların Yemen'de kontrolü ele geçirmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Meşru geçişin, ancak, siyasi müzakereler ve tüm siyasi partiler arasında Körfez Arap Ülkeleri İş Birliği Konseyi'nin girişimi ve ulusal diyalog sonucundaki konsensüse varılmış bir anlaşma yoluyla olabileceğini belirten Psaki, Yemen'in geleceğinin Yemen halkı tarafından belirlenmesi gerektiğini bildirdi.

Psaki, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Hadi ile bugün erken saatlerde temas kurduklarını ifade ederek, "Kendisi artık konutunda değil, bunu teyit edebilirim" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi