Görüş Bildir

Erdoğan'a yumurtalı, sopalı saldırı iddiasına ilginç savunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde kendisine taşlı, sopalı ve yumurtalı saldırı yapacakları iddiasıyla yargılanan TGB üyelerinden Görkem Mafacan "Biz taşla okul yapan, sopayla sıra yapan, yumurtayla da yemek yapan bir platformuz" gibi ilginç bir savunma yaptı.

Erdoğan'a yumurtalı, sopalı saldırı iddiasına ilginç savunma
Erdoğan'ın 15 Aralık 2013 tarihindeki Antalya programında taşlı sopalı saldırıda bulunacakları iddiasıyla miting alanına giderken gözaltına alınanTGB üyesi 26 kişiden 21'i hakkındaAntalya28'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması yapıldı.'Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama' suçlaması yapılan tutuksuz yargılanan sanıklardan 17'si duruşmada hazır bulundu.
'TGB'LİLER HER YERDE GÖZALTINA ALINIYOR'
Olaylarda grubu provoke etmekle suçlanan dönemin TGB İl Başkanı Alpaslan Güneş, miting alanına gidip Recep Tayyip Erdoğan'a yumurta atmayı planlamakla suçlandıklarını belirterek, TGB'nin hiçbir zaman böyle bir eylemi olmadığını söyledi. Erdoğan'ın konvoyunun önünü kesme, yumurta atma, hakaret etme gibi niyetleri olmadığını belirten Alpaslan Güneş, Erdoğan nereye giderse gitsin TGB'lilerin çeşitli gerekçeler gösterilerek gözaltına alındığını ileri sürdü.
'PARMAĞIMI KIRDILAR'
Sanıklardan Muhammet Muratcan Seyit Bedir Aslan, "Ne zamandan beri anayasal hakkı kullanmak suç oldu? Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi duruşunu, politikalarını beğenmediğim için bu eyleme katıldım" dedi.
Eylem sırasında sokakta dövüldüklerini belirten Aslan, "Bir arkadaşımızın parmağı iki yerinden kırıldı. Biz miting alanına giderken polis bize geçecek yol bırakmadı. Polisten dolayı hareket edemedik. Bizi yolu kapatmış gibi göstermeye çalıştılar" diye konuştu.
Kadir Arıkan ise muhalif görüldükleri için engellendiklerini ve kendilerine şiddet uygulandığını söyledi. Koray Sarıçiçek de TBG'nin bir örgüt değil, üniversitelerdeki öğrenci kulüplerinin bileşenlerinden oluşan bir platform olduğunu söyledi. Sarıçiçek, kendisinin olaylar sırasında parmağının iki yerinden kırıldığını belirterek, 2.5 saat boyunca polis otosunda kırık parmağının acısıyla tutulduğunu savundu.
'GÜZERGAHTA BİLE DEĞİLDİK'
Kadir Arıkan ise muhalif görüldükleri için engellendiklerini ve şiddete maruz kaldıklarını söyledi. Ekin Akgün ise Recep Tayyip Erdoğan'a yumurta atma, taşlama şeklinde karar aldıklarına ilişkin suçlamaları kabul etmediklerini söyledi. Üzerlerine atılı suçlamaların hiçbirini kabul etmediklerini söyleyen Akgün, gözaltına alındıkları yolun da Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiği güzergahta bile olmadığına dikkat çekti.
Emre Karavaizoğlu ise polisin kendilerine dağılma fırsatı bile vermeden gözaltına aldığını, tramvayın geçtiği yolun kapanmasına da polis ablukasının neden olduğunu ileri sürdü. Esin Çakır adlı sanık da kendilerinin hiçbir zaman yumurtalı saldırı planları olmadığını söyledi. Provokasyona gelmeyecek bilince sahip insanlar olduğunu anlatan Çakır, suçlamaları kabul etmediklerini söyledi.
'TAŞLA OKUL, YUMURTAYLA YEMEK YAPARIZ'
TGB'nin İl Başkanı Fatih Bozlar ise 15 Aralık 2013 günü Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya'ya gelişini protesto etmek için sokağa çıktıkları anda polis engeliyle karşılaştıklarını söyledi.
Hiçbir zaman taşlı, yumurtalı saldırı planı yapmadıklarını anlatan Bozlar, "TGB'nin böyle bir eylemi bugüne kadar hiç olmamıştır. Yasaya aykırı bir eylem söz konusu değildir. Aksine bizim yasal haklarımız polis müdahalesiyle engellenmiştir" dedi.
TGB üyelerinden Görkem Mafacan ise, "Biz taşla okul yapan, sopayla sıra yapan, yumurtayla da yemek yapan bir platformuz" dedi.
Duruşma, okulda oldukları için duruşmaya gelemeyen diğer 4 öğrencinin ifadesinin alınması için 5 Mayıs tarihine ertelendi.
Adliye çıkışında açıklama yapan TGB İl Başkanı Fatih Bozlar, "Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto ettiğimiz için açılan davalardan dolayı adliye basamaklarını aşındırmak bizim için gurur verici" dedi. Basın açıklaması sırasında Türk bayrağı ve TGB flamaları dalgalandıran grup, slogan attıktan sonra dağıldı.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi