Görüş Bildir

Erdoğan'ın sözlerinde Kürt toplumunu aşağılama var

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Balıkesir’deki konuşmasında Kürt toplumunu aşağılama olduğunu söyledi. Elçi, “Cumhurbaşkanın sözlerinde bir öfke ve örtülü tehdidin yanında Kürt toplumunu aşağılama da vardır.” dedi.

Erdoğan'ın sözlerinde Kürt toplumunu aşağılama var

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu yaptığı konuşmada kullandığı, "Kardeşim ne Kürt sorunu ya. Artık böyle bir şey yok. Neyin eksik senin?" sözlerine tepkiler devam ediyor. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özetle ve sonuç olarak "Daha ne istiyorsunuz?" açıklamasının Cumhuriyetin 80 yıllık ideolojisinin bir tekrarı gibi olduğunu kaydetti. Elçi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Erdoğan’dan önceki siyasetçilerin de benzer ifadeler kullandığını anımsattı. Elçi, “Celal Bayar, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Kenan Evren ve Tansu Çiller de Kürtlere ‘Milletvekili, avukat, doktor vs. oluyorsunuz, daha ne istiyorsunuz?’ diye seslenmiş. ’Ne Kürt sorunu ya, (...) daha ne istiyorsunuz’ sözlerinin altında bir zamanlar açık, şimdiler de ise örtülü bir tehdit de var.” ifadelerini kullandı.

>CELAL BAYAR DA “DERSİMLİLER NE İSTİYOR?” DEMİŞTİ

>Cumhurbaşkanının ‘Daha ne istiyorsunuz?’ sözlerinin salt seçim hesaplarıyla açıklanacak bir durum olmadığını vurgulayan Elçi, “Erdoğan’ın sözleri Cumhuriyet hükümetlerinin tümünün Kürtlere yönelik tutum ve üslubunun bir tekerrüründen ibarettir. Cumhurbaşkanı'nın sözlerinde bir öfke ve örtülü tehdidin yanında Kürt toplumunu aşağılama da vardır.” dedi. Cumhurbaşkanın "Kürt sorunu yok, daha ne istiyorsunuz." biçimindeki sözlerinin Kürt toplumunun ‘çözüm sürecine’ olan güvenini de yıktığını belirten Elçi, “Bakın Erdoğan’la benzer sözlerinin sonunda Celal Bayar ne demiştir: 'Dersimliler ne istiyor, bilmelidirler ki sesimizde şefkat olduğu kadar, kudret de vardır, bu ikisinden birini seçmek kendilerine aittir, bilmelidirler ki, şefkatimiz kadar kahrımız da boldur."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi