Eskişehir’de şehit evinde 300 araçlık taziye konvoyu

Eskişehir’de, saldırıya tepki konvoyu oluşturan vatandaşlar, Hakkâri’nin Dağlıca bölgesinde PKK’lıların saldırısı sonucu şehit olan Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir’in baba ocağını ziyaret ederek, taziye dileklerini iletti.

Eskişehir’de şehit evinde 300 araçlık taziye konvoyu

Hakkâri’nin Dağlıca bölgesi kırsalında gerçekleştirilen saldırıda 16 asker şehit olmuş, 6 asker de yaralanmıştı. Şehit olan askerler arasında bulunan 23 yaşındaki Bakım Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir’in şehit olduğu haberi, akşam saatlerinde askeri erkân tarafından Orhangazi Mahallesi Yavuzalp Sokak’ta yaşayan babası Metin Özdemir ve annesi Fatma Özdemir’e verilmişti.

Daha sonra kentte şehit olduğu haberini alan Eskişehirliler, saldırıya tepki konvoyu oluşturarak taziye dileklerini iletmek için şehidin baba ocağına gitti. Burada bir süre “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Her Türk asker doğar” sloganları atan kalabalık, İstiklal Marşı okuduktan ve şehitler için dua ettikten sonra şehidin baba ocağından ayrıldı. Araçlarına binen kalabalık saldırıya tepki göstermek için oluşturdukları konvoyla kent genelinde tur atmaya devam ediyor.

Bilecik’in Bozüyük ilçesi Gökçeli Köyü nüfusuna kayıtlı Şehit Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir’in bekâr ve 2013 yılında astsubay olduğu öğrenilirken, cenazesinin yarın ikindi namazına müteakip ikindi namazında kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıpınar Şehitliği’ne defnedileceği bildirildi.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz