Esnafın gözü bayram alışverişinde

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan esnaf, vatandaşların alacağı bayramlıkları bekliyor.

Esnafın gözü bayram alışverişinde

Yıl boyunca en çok satış yaptıkları zamanın Ramazan ve Kurban Bayramına yakın günler olduğunu ifade eden esnaf, hava şartlarına ve mevsime uygun bütün ürünlerini getirdiklerini ve reyonlara dizdiklerini söyledi.

Yazlık ve mevsimlik ürünlerini getirerek bütün eksiklerini tamamladıklarını belirten esnaf, alışveriş yoğunluğunun başlamasını umutla bekliyor. Ramazan Bayramına bir hafta kala halen istedikleri yoğunluğun başlamadığını belirten esnaf, bayrama son 4 gün kala yoğunluğun başlayacağınız ifade etti.

"İYİ BİR SATIŞ YAPMAYI BEKLİYORUZ"

Giyim esnafı Çetin Özüş, "Ramazan Bayramına yaklaşık bir hafta kaldı. İçinde bulunduğumuz mevsim hem kış hem de yaz aylarını andırıyor. Bizler de ne getireceğimizi düşündük ve yaz ürünlerini getirip kışlıkları kaldırdık. Bayram için tişört, gömlek, keten pantolon, kumaş pantolon gibi bütün ürünlerimizi getirip hazır hale getirdik. Genelde cumartesi ve pazar günleri yoğunluk olur. Hafta içi olduğu için bir sakinlik var. Yoğunluğumuzun bayrama son 3-4 kala olmasını bekliyoruz. Bu bayramda iyi bir satış yapmayı bekliyoruz ve yapmazsak batarız çünkü ödemelerimiz var. Giyim fiyatları biraz pahalı ama bu ekonomiden kaynaklanıyor. Bundan dolayı ürün alan vatandaş da var, alamayan da var." dedi.

"BAYRAM YOĞUNLUĞUMUZ CUMA GÜNÜ BAŞLAR"

Bayram hazırlıklarını tamamladıklarını ve dükkânlarının içini doldurdukların ifade eden esnaf Barış Acet, "Mevsimlik ve yazlık çeşitlerimizi getirdik. Şu an hafta sonları yoğun oluyor ama hafta içi biraz sakin geçiyor. Bayram yoğunluğumuz tam anlamıyla Cuma günü başlayıp Salı günü arafe gününe kadar sürmesini bekliyoruz. Satışlardan beklentimiz yüksek. Ama yine de ne olacağını göreceğiz. Genellikle bayramlarda işlerimiz yoğun oluyor. Bundan dolayı hedefimizi yüksek tutuyoruz. Ödemelerimizi de genelde bayramdan sonra oluyor. Geçen seneye göre fiyatlar yüksek. Hemen hemen her ay ürünlere zam geliyor. Sebebi ise enflasyon ve dolar artışı ürünlere yansıyor. Böyle olunca vatandaş ürün almada zorlanıyor. Beklentimiz bayramda yüksek bir iş yaptıktan sonra ödemelerimizi yapıp bayramı güzel bir şekilde geçirmektir." dedi.

"BAYRAMA HAZIR DURUMDAYIZ"

Halen bekledikleri yoğunluğun başlamadığını belirten esnaf Muhammed Mübarek Durmaz, "Genelde 0-16 yaş grubuna kadar hem kız hem de erkek çocuk ürünleri satıyoruz. Bütün ürünlerimizi bayram için aldık ve bayrama hazır durumdayız. Halen beklediğimiz bir yoğunluk olmadı. Cumartesi ve Pazar günleri biraz yoğunluk oluyor ama hafta içleri çok sakin geçiyor. Bayram alışverişleri normalde bayrama iki hafta kala başlıyordu ama bir hafta kala halen piyasa sessiz. Yoğunlukla beraber milletin alışverişe başlaması lazımdı. Tabi halk maddi sıkıntı içerisindedir. Bununla beraber ürün fiyatlarının yüksekliği, halkın alım gücünün düşmesi ve bir krizin mevcut olması işlerimizi etkiliyor." şeklinde konuştu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz