Görüş Bildir

Ey Almanya şimdi sen düşün

Uygulanan çifte standardın kanıtı olan bu oylamanın tarihi bir mevzuyla ilgi bir tartışmadan ziyade, Türkiye üzerinde politik baskı kurmayı hedefleyen siyasi bir karar olduğu aşikardır.

Ey Almanya şimdi sen düşün

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan Almanya'ya karşı hamle geldi.

İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) bağlı İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ), Alman Meclisi'nin Ermeni iddialarına ilişkin kararını kınayarak, hem Avrupa hem de İİT üyesi ülkelerdeki gençliğin tarihi gerçekleri doğru öğrenmesi için gerekli diplomatik girişimleri başlatacaklarını açıkladı.

İKGF-Dİ'den yapılan yazılı açıklamada, 9 İİT üye devleti temsilcisinden oluşan İKGF-Dİ Yönetim Kurulu'nun, acil danışma toplantısı için bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İKGF-Dİ Başkanı Elşad İskenderov, kararın tarihi gerçekliklerden ve hukuki dayanaklardan yoksun olduğunu ve kararı kınadığı belirtti.

13. İslam Zirvesi Toplantısı, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) 10-15 Nisan 2016 tarihlerinde İİT Üyesi Ülkeler Devlet ve Hükümet Başkanlarının katılımı ile İstanbul'da gerçekleştirilmişti.

Karmaşık tarihi olaylara dayanan trajedinin, taraflardan sadece birini suçlayan siyasi bir malzeme haline getirilmesinin kabul edilemez olduğunu aktaran İskenderov, şöyle devam etti:

"Bu karar, özelde Almanya'da yaşayan milyonlarca Türk kökenli Alman vatandaşını, genelde ise Avrupa'da yaşayan Müslüman toplulukları mesnetsiz karalama kampanyalarının hedefi haline getirme riski doğurabilir.

Bu durum, önümüzdeki dönemde Avrupa'daki toplumlar ve kültürler arası ilişkileri olumsuz etkileyebilir. Ermenistan'ın 1992'de Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında yaptığı soykırım ve 1915'te Ermeni çetelerinin Anadolu'da Müslüman Türk ve Kürtlere yönelik terörist faaliyetleri, Alman Parlamentosu tarafından hiçbir zaman kınanmadı ve görmezden gelindi.

Uygulanan çifte standardın kanıtı olan bu oylamanın tarihi bir mevzuyla ilgi bir tartışmadan ziyade, Türkiye üzerinde politik baskı kurmayı hedefleyen siyasi bir karar olduğu aşikardır.

Forum olarak aldığımız kararla, hem Avrupa hem de İİT üye ülkeleri gençliğinin tarihi gerçekleri doğru bir şekilde öğrenmeleri için İİT bünyesinde gerekli diplomatik girişimlerde bulunacağız."

İskenderov, İİT tarafından kabul edilmiş olan "20. yüzyılda Müslümanların maruz kaldığı insani felaketleri anma günü" programı kapsamında, 1915'te Anadolu Müslüman topluluklarına Ermeniler tarafından uygulanan mezalimlerin anlatıldığı eğitim programı düzenleyeceklerini

Kaynak: AJANSLAR

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi