Görüş Bildir

Eyleme geçecek olan terör örgütü IŞİD'e bir darbe'de Konya'dan: 30 gözaltı

Konya'da polis, tarafından terör örgütü IŞİD'e yönelik yapılan şafak operasyonunda 1'i kadın 30 kişi gözaltına alındı.

Eyleme geçecek olan terör örgütü IŞİD'e bir darbe'de Konya'dan: 30 gözaltı

Gözaltına alınan şüpheliler Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından da sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Evlerde yapılan aramaların sürdüğü öğrenildi.

Sultanbeyli'de DAEŞ operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, polis helikopteri ve özel harekat polislerinin desteğiyle Sultanbeyli'de tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda bazı şüpheliler gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde arama yapıldı.

Bu arada, Sultanbeyli Fatih Bulvarı'ndaki bir fırının üst katında bulunan daireye düzenlenen operasyonda, polisten kaçmak isterken yüksekten düştüğü öne sürülen bir şüpheli yaralandı.

Zanlı, olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınmak istenen bir zanlının da ormanlık alana kaçtığı öğrenildi.

Sultanbeyli'de sabah saatlerinde düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler daha sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü.

KOCAELİ'DE 20 GÖZALTI

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, terör örgütü IŞİD'e eleman sağlayan kişilere yönelik operasyonda 20'ye yakın kişi gözaltına aldı.

Gebze ağırlıklı olmak üzere bazı ilçeleri de kapsayan operasyon, bir dizi teknik takip üzerine başlatıldı. Gebze'de bazı kişilerin çocuklarının IŞİD'e eleman sağlayan kişiler tarafından kandırılıp Suriye'ye götürdükleri, gizli ev toplantıları ile gençleri kandırdıkları iddiaları üzerine bu kişilerin de bilgilerine başvurularak alınan bilgiler doğrultusunda teknik takip başlatıldı. Bir dizi izlemelerin ardından ekipler bu sabaha karşı operasyon başlattı. Eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda 20'ye yakın kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Kaynak: CNN

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi