Fabrika kül oldu

Diyarbakır OSB'deki ambalaj ve karton fabrikasında yangın çıktı. Fabrika kül haline gelirken, 8 kişi dumandan zehirlendi.

Fabrika kül oldu

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Oluklu mukavva, karton ve koli fabrikasında yangın çıktı. Yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ederken, ölen ya da yaralanan olmazken, 8 kişi dumandan etkilendi. Büyük çaplı hasar meydana gelen fabrikada, yangın uzun uğraşlar sonrasında kontrol altına alınarak, söndürüldü.

Merkez Yenişehir İlçesi Elazığ karayolunun 23. kilometresinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nin 1'inci etabında bulunan Oluklu mukavva, karton ve koli fabrikasında henüz bilinmeyen bir nedenle saat 17.00 sularında yangın çıktı.

YANGIN FABRİKAYI SARDI

Yangın kısa sürede fabrikanın genelini sardı. Yangına ilk olarak OSB'de bulunan itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangının hızla büyümesi üzerine Diyarbakır merkezden çok sayıda itfaiye ekibi ile sağlık ekibi sevk edilirken, polis çevrede güvenlik önlemi aldı.

8 KİŞİ DUMANDAN ZEHİRLENDİ

Ölen ve yaralanan olmadığı yangından yükselen dumanlar paniğe neden olurken, 8 kişi dumandan etkilendi. Etkilenenler olay yerine çağrılan Ambulanslarla ilk müdahaleleri burada yapıldıktan sonra, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı.

FABRİKA KÜL HALİNE GELDİ

Yangının çevredeki fabrikralara da sıçramaması için yoğun bir çalışma ortaya koyan itfaiye ekipleri, güçlükle kontrol altına alınan yangının büyük zarara neden olduğunu bildirdi.

Yangının nedeni araştırılırken, başlatılan soruşturma ise sürüyor. İtfaiye ekipleri de geç saatlere kadar soğutma işleminde bulundu. Buarada, yangın haberini alan Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Abdulkadir Karavil de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz