Faili Meçhuller Cinayeti

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), 7 Nisan 2012 Cumartesi günü “Faili Meçhul Cinayetler ve Kayıplar” çalıştayı düzenliyor. Konu ile ilgili açıklama yapan DTK Koordinasyon Kurulu üyeleri Ayla Akat Ata, amaçlarının uluslararası bir konferansın alt yapısını oluşturmak olduğunu söyledi.

Faili Meçhuller Cinayeti

 FIRAT AVCIL

DİYARBAKIR- Demokratik Toplum Kongresi (DTK), 7 Nisan 2012 Cumartesi günü “Faili Meçhul Cinayetler ve Kayıplar” çalıştayı düzenleyecek. Çalıştay ile ilgili bilgi veren DTK Koordinasyon Kurulu üyesi Ayla Akat Ata, amaçlarının uluslararası bir konferansın alt yapısını oluşturmak olduğunu söyledi.

FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER

Çalıştaya bu alanda çalışma yürüten ICAD, Yakay-Der, İHD, MAZLUM-DER gibi demokratik kitle örgütleri ve temsilcilerinin katılacağını söyleyen Ata, faili meçhuller ve kayıplar ile ilgili yazılar yazan yazarları davet ettiklerini kaydetti. AKP, CHP ve BDP gibi siyasi partilere çağrı yaptıklarını söyleyen Ata, AKP’den temsilcilerinde katılmasını istediklerini ama geleceklerini söylemelerine rağmen son dakika da vazgeçtiklerini belirtti.

Çalıştayda “Faili meçhuller ve kayıplar gerçeği”, “Mağdurların adalete erişimi önündeki engeller”, “İdari ve sosyal, siyasal sorumluluk” başlıklarında tartışma yürütüleceğini söyleyen Ata, yarın ne olacağını tartışacaklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz