'Failler bulunsun'

BDP, Gaziantep saldırısı sonrası açıklama yaptı ve saldırıyı kınadı. Eş Başkanlar Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş, ortak yaptıkları yazılı açıklamada, çocukların ve sivillerin katledilmesine yol açan, bayramı kana bulayan saldırıyı açıkça kınayıp, lanetlediklerini bildirdi.

'Failler bulunsun'
BDP Eş Genel Başkanları Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş, ortak yaptıkları yazılı açıklamada, çocukların ve sivillerin katledilmesine yol açan, bayramı kana bulayan saldırıyı açıkça kınayıp, lanetlediklerini bildirdi.

Açıklamada, "Saldırı sonrasında partimizi ve partililerimizi hedef haline getirmek isteyenleri de bu çirkin tutumları nedeniyle esefle karşılıyoruz. Ülkemizi her türlü şiddet zemininden ve olasılığından uzak tutmanın tek yolu kurumsal demokrasiyi ve iç barışı güçlendirecek adımları bir an önce ve hep birlikte atmaktır. Ortadoğu'nun son derece tehlikeli bir süreçten geçtiği bu günlerde, partimizin mütemadiyen yaptığı çözüm çağrılarını ve iyi niyetli uyarılarını 'tehdit' olarak çarpıtarak lanse etmek yerine, aklıselim bir yaklaşımla ele alarak tartışmanın aciliyetini bir kez daha hatırlatmayı görev olarak telakki ediyoruz.

HÜKÜMETE ELEŞTİRİ Hükümetin içerde ve dışarıda izlediği politikaların Türkiye'yi adım adım Ortadoğu'daki bu tehlikeli akıntıya doğru sürüklediğini maalesef ki kaygıyla izlemekteyiz. Ülkenin içine girdiği durumdan kendisi dışında herkesi sorumlu tutan hükümetin radikal ve cesur bir politika değişikliğine giderek basta kalıcı iç barış sağlayacak adımları atmasında, Suriye politikasını da gözden geçirmesinde büyük fayda görüyoruz." denildi.

Kışanak ve Demirtaş, saldırının arkasındaki ve içindeki bütün güçlerin tereddüte yer bırakmayacak şekilde ortaya çıkarılmasını, katliamın tüm yönleriyle aydınlatılmasını beklediklerini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz