'Failler devletin arşivinde saklı'

İHD Diyarbakır Şubesi ile kayıp yakınlarının ortaklaşa düzenledikleri "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" eyleminde konuşan İHD Diyarbakır Şubesi Başkanı Raci Bilici, kayıpların bulunması ve faillerin yargılanmasının zamanın geldiğini belirterek, "Bu tür somut adımlar atmadığınız sürece kimse size inanmaz ve güvenmez" dedi.

'Failler devletin arşivinde saklı'

DİYARBAKIR-İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının ortaklaşa düzenledikleri "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" eylemi 208'inci haftasında da Barış Anneleri İnisiyatifi, MEYA-DER ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcilerinin katılımıyla Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi.

KAYIPLAR BULUNSUN EYLEMİ

Kayıp yakınlarının kaybolan çocuklarının fotoğraflarını taşıdığı eylemde konuşan İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, kayıplar bulunsun failler yargılansın diye 208 haftadır her Cumartesi günü Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde mücadele ettiklerini hatırlattı.

DEVLETİN BELGELERİNDE

Kayıpların faillerinin kim olduğu ve kayıp olaylarının nasıl yaşandığının devletin bilgisi dahilinde olduğunu belirten Bilici, bunların devletin belgelerinde arasında bulunduğuna dikkat çekti. Kayıpların bulunması ve faillerin yargılanması zamanının geldiğini vurgulayan Bilici, "Bu tür somut adımlar atmadığınız sürece kimse size inanmaz ve güvenmez. Tekrar diyoruz kayıplar bulunsun, failler yargılansın" dedi.

Bilici'nin konuşması ardından 1999 yılında askerden izine ailesini ziyaret etmek için Diyarbakır'a gelen, izni bitikten sonra otogara bilet almak için giden ve bir daha kendisinden haber alınamayan asker Recep Buttanrı'nın hikayesi okundu. 5 dakikalık oturma eylemi ile açıklama sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz