FETÖ operasyonu

Emniyet ekipleri sabah saatlerinden itibaren birçok ilde FETÖ'ye yönelik peş peşe operasyonlar düzenledi. Düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

FETÖ operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ/PDY'nin 'sivil yapılanması'na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 'ByLock' kullanıcısı olduğu tespit edilen 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de 11 şüpheliyi, operasyonla yakalayarak gözaltına aldı. Polis, 9 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

ANKARA MERKEZLİ 20 İLDE FETÖ OPERASYONU: 23 GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, Jandarma Genel Komutanlığı'nda FETÖ/PDY ile irtibatı tespit edilen 24'ü görevde, 12'si geçici olarak görevden uzaklaştırılan teğmen ve astsubay rütbesindeki 36 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ankesörlü ve kontörlü telefonlar ile büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri belirlenen şüphelilerin yakalanması için Ankara merkezli 20 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. Operasyonlarda 23 kişi gözaltına alınırken, 13 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.  

MALATYA MERKEZLİ 5 İLDE FETÖ OPERASYONU: 12 GÖZALTI

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Malatya merkezli Adıyaman, Batman, Osmaniye ve Şanlıurfa'da operasyon düzenlendi. KOM ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 12 adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

Aralarında Banka Asya'ya destek için para yatırlanların da bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz