Görüş Bildir

FETÖ'dan şok gözaltı!

FETÖ soruşturması Diyarbakır'da müteahhitlere de uzandı. Savcılık talimatıyla Güneş İnşaatın sahibi gözaltına alına alınırken, Adliye'deki KCK operasyonunda ise gözaltına alınan zabıt katibi sayısı 12'ye yükseldi

FETÖ'dan şok gözaltı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, gözaltı ve meslekten ihraçlar devam ederken, Diyarbakır'da FETÖ'nün müteahhit uzantısına da el atıldı. Soruşturma kapsamında aranan Güneş İnşaatın sahibi Ali Güneş yakalanırken, Diyarbakır Adliyesinde KCK'dan yürütülen operasyonda gözaltına alınan zabıt katibi sayısı 12'ye yükseldi

FETÖ'NÜN MÜTEAHHİDİNE OPERASYON

Diyarbakır'da, FETÖ/PDY soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmanın finans ayağı ile ilgili aradığı ve Diyarbakır'ın önemli müteahhitlerinden olan Güneş İnşaatın sahibi Ali Güneş dün yakalanarak gözaltına alındı.

Müteahhit Güneş'in FETÖ/PDY soruşturmasının finans ayağındaki önemli bir kişi olduğu ileri sürülüyor.

ADLİYE LOJMANLARINI YAPAN KİŞİ

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Güneş, Devlet hastanesinde yapılan sağlık kontrolünden sonra sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.  Söz konusu kişinin Diyarbakır'daki hakim ve savcıların kaldığı Adliye lojmanlarını da yapan müteahhit olduğu öğrenildi.

BALIKKESİR MERKEZLİ GÖZALTILAR

Öte yandan, Cumhuriyet Başsavcılığınca "Balıkesir emniyetinde FETÖ yapılanması"na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Balıkesir, Eskişehir, İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Tokat'ta yapılan operasyonlarda yakalananlardan 16'sının, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan, girdikleri sınavdan önce aldıkları sorular sayesinde komiser yardımcısı oldukları belirlenen ve bunu sorgularında itiraf ettikleri belirtilen 9 polis memuru ile "sohbet hocalığı" yapan 2 sivil, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 3'ü rütbeli 5 polis, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DAHA ÖNCESİ GÖZALTILAR

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Balıkesir merkezli 7 ilde 20 Eylül'de düzenlenen operasyonda 31 kişi yakalanmıştı. Balıkesir'de adliyeye sevk edilen 11 kişiden 8'i tutuklanmış, yakalananlardan 4'ü ise bulundukları illerde aynı suç kapsamında yürütülen soruşturma çerçevesinde cezaevine gönderilmişti.

SINAVLARDA NELER YAPMIŞLAR

Adliyeye sevk edilen zanlılardan, girdikleri sınavdan önce aldıkları sorular sayesinde komiser yardımcısı oldukları belirlenen ve bunu sorgularında itiraf ettikleri belirtilen 9 polis memuru ile "sohbet hocalığı" yapan 2 sivil, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 3'ü rütbeli 5 polis, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

MARDİN'DEKİ FETÖCÜ ASKERLER

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde hakkında yakalama kararı bulunan ve FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen eski öğretmen Alaettin Ç. ve Kurmay Yarbay Atilla B, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince sürdürülen çok yönlü çalışmalar sonucu gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Zanlılar, sağlık kontrolünden sonra cezaevine gönderildi.

DİYARBAKIR ADLİYESİNDE KCK

Buarada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, PKK/KCK üyeliğine ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.  Soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bazı adreslere operasyon düzenlendi. Adliye personeline yönelik operasyonda 3 zabıt katibi gözaltına alındı. Aynı soruşturma kapsamında önceki gün 9 zabıt katibi gözaltına alınmıştı. 12 şüphelinin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi