'Fidan'ı dosyaya kendimiz dahil etmedik'

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, düşürülen uçak ile ilgili şehit pilotun ailesinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığını ve ailenin şikayetçi olması nedeniyle MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında kanunlar gereği Başbakanlığa iletileceğini açıkladı. Başsavcılık, Fidan’ı kendilerinin dosyaya dahil etmediklerini duyurdu.

'Fidan'ı dosyaya kendimiz dahil etmedik'

Başsavcılık, bazı basın yayın organlarında yer alan, ‘Suriye’nin düşürdüğü Türk uçağıyla ilgili şehit ailesinin yaptığı suç duyurusu üzerine soruşturma başlatan Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyaya MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ ı da dahil etti.’ şeklinde ki haberler üzerine açıklama yapma gereği duyulduğunu belirtti.

Suriye tarafından düşürülen Türk uçağında şehit olan Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un babası Osman Aksoy ve kız kardeşi Sultan Şahin’ in avukatı tarafından içerisinde Hava Kuvvetleri Komutanı Mehmet Erten ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da bulunduğu bazı kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu hatırlatıldı.

Ailenin suç duyurusu üzerine 5271 sayılı CMK’nın 158, 160 ve devamı maddeleri uyarınca gereğinin yapıldığını ifade eden Başsavcılık, “Bütün suç duyurusu ihtiva eden dilekçe ve başvuruların gereği olarak yapıldığı gibi, ihbar dilekçesinde ismi geçen kişi ve olaylar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızın görev ve yetkileri dahilinde olan olaylar hakkında gereği yapılırken, yetki ve görev dahilinde olmayan kişi ve olaylara ilişkin olanlar kanunlara göre yetkili ve görevli olan birimlere iletilecektir.” dedi.

Açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımızca şehit ailesinin avukatının başvurusu üzerine, Anayasa ve kanunlarca verilen yetki ve görevler dahilinde işlem yapılmış olup, bazı basın yayın organlarında ifade edildiği gibi, bazı kamu görevlilerinin Cumhuriyet Başsavcılığımızca bir soruşturmaya re’sen dahil edildiği şeklinde yapılan yayınlar gerçeği yansıtmamaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz