Firari Akın İpek'in şirketlerine el konuldu

Firari Akın İpek'in 18 şirketi TMSF'ye devredildi.

Firari Akın İpek'in şirketlerine el konuldu

FETO'dan aranan firari Akın İpek'in sahibi olduğu Koza-İpek Holding'e bağlı 18 şirkete el konuldu. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen şirketlerin mal varlıkları satılabilinecek.

Bu şirketler üzerine kayıtlı bulunan ve FETÖ elebaşı Gülen için yaptırıldığı belirtilen lüks malikane de TMSF'ye devroldu.

TMSF, gerektiğinde şirketlerin varlıkların satılmasına veya feshi ile tasfiyesine karar verebilecek.

65 SANIĞIN MAL VARLIĞINA EL KONULDU

15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunan FETÖ'nün çatı davasında firari 65 sanığın mal varlığına el konulmasına karar verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ile ilgili 73 kişi hakkında açılan "çatı" davasını görecek olan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile iş adamı Hamdi Akın İpek'in de arasında bulunduğu firari 65 sanığın mal varlıklarına el konulmasına karar verdi.

Alınan bilgiye göre mahkeme, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 248. maddesi gereğince, davanın firari sanıklarının Türkiye'de bulunan mallarına, hak ve alacaklarına el konulmasını kararlaştırdı.

CMK'nın 248. maddesinde yer alan "Zorlama amaçlı el koyma ve temi̇nat belgesi̇" kapsamında alınan el koyma kararı, Bilim Sanayi ve Teknoloji, Çevre ve Şehircilik, İçişleri ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıkları ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Noterler Birliğine gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz