Fransa’dan onur ödülü

Fransa senatosundan Türkiye’nin terör örgütü yaşamında gördüğü SDG’ye onur madalyası verdi.

Fransa’dan onur ödülü

Suriye’nin kuzeyini işgal eden ve ana omurgasını PKK-YPG’nin oluşturduğu, Türkiye’nin de terör örgütü listesinde gördüğü Suriye Demokratik Güçleri’nin yönetici kadrosunda yer alan Nuri Mahmud ile silahlı kadın yapılanmasının tepe isimlerinden Rüksan Muhammed’e Fransa senatosu tarafından “Onur Madalyası” verildi. Bu yıl ABD ve İngiltere’nin yanı sıra Fransa senatosunda da Nevruz resepsiyonu organize edildi.

Suriye'nin kuzeyini kontrolü altına alan PKK'nın Suriye ayağını oluşturan PKK-YPG'nin de içinde yer aldığı SDG'nin üst düzey yöneticileri Nevruz resepsiyonu kapsamında senatonun davetlisi olarak Fransa'nın başkentine gitti.

Burada adeta NATO üyesi bir ülkenin silahlı güçlerinden sorumluymuş gibi karşılanan PKK-YPG'nin sözcülüğünü yapan Nuri Mahmud ile silahlı kadın yapılanması YPJ'nin başındaki Rüksan Muhammed senato üyelerince karşılandı.

Nevruz resepsiyonu adı altındaki törene örgütün yönetim kadrosunun yanı sıra çok sayıda Fransız senatörler ve politikacılar da katıldı. Fransız Kürt Girişimciler Birliği (UEFK) tarafından organize edilen resepsiyonda YPJ Sözcüsü Rüksan Muhammed ile YPG Sözcüsü Nuri Mahmud'a senato tarafından “Onur Madalyası” verildi.

“FEDAKARCA MÜCADELE ETTİNİZ İŞBİRLİĞİMİZ SÜRECEK”

Sözde Suriye Özerk Yönetiminden bir heyet de aynı gün Fransa Senatosu'na ziyarette bulundu. Özerk Yönetim sözde Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkanı Bedran Çiya Kurd, Özerk Yönetim Avrupa Temsilcisi Abdulkerim Ömer, YPJ Sözcüsü Rüksan Muhammad, YPG Sözcüsü Nuri Mahmud ve Özerk Yönetim Fransa Temsilcisi Halit İsa'nın Paris'teki senato binasında gerçekleştirdiği ziyarete senatör Pierre Laurent eşlik etti.

PKK-YPG'nin IŞİD'e karşı fedakarca bir mücadele verdiğini ve bunun çok değerli olduğunu belirten Pierre Laurent, Afrin'e bağlı Cinderesi beldesinde Nevruz günü öldürülen 4 kişi için de başsağlığı dileğinde bulundu. Pierre Laurent Fransa'nın sözde Özerk Yönetim'e destek vermeye devam edeceğini ve işbirliğini önümüzdeki dönemde daha da ilerleyeceğinin altını çizdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz