Fransız Savcı'dan ilk resmi açıklama!

Paris’te öldürülen 3 PKK’lı soruşturmasını yürüten Fransız Savcı, cinayetin birinci sorumlusunun Ömer Güney olduğunu iddia etti.

Fransız Savcı'dan ilk resmi açıklama!

Paris’teki cinayetlerle ilgili ilk kez resmi açıklama yapan Savcı François Molins, "2 yıldır PKK üysesi olan Ömer Güney aleyhinde terör örgütü ve organize suç şebekesine bağlı suikast girişimine liderlik yapmaktan dolayı dava açıldı." dedi.

CİNAYET YERİNDE DÖRDÜNCÜ BİRİ

Soruşturma ile ilgili ayrıntıları paylaşan Savcı François Molins, cinayetlerin işlendiği dernekte dört bardak bulmaları üzerine öldürülen 3 kadının haricinde dördüncü bir kişi arayışına girdiklerini ifade etti. Güvenlik kameralarının görüntülerini incelediklerinde Güney'in binadan büyük bir çanta ile çıktığını gördüklerini ifade eden Molins, suikastın bu çantayla ilgisini araştırdıklarını belirtti.

SAKİNE CANSIZ'IN ŞOFÖRÜ

Örgüte 2 yıl önce katılan zanlının, PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın şoförü ve Paris'teki seyahatlerinde kendisine eşlik eden yardımcısı olduğunu belirten savcı, 8 Ocak'ta bir ATM'den bin Euro çeken zanlının, cinayet gününe kadar da Cansız'a eşlik ettiğini belirtti.

ÖMER GÜNEY: HEPSİ KOMPLO

Savcı François Molins, zanlının üzerine atılan suçlamaları reddettiğini de söyledi. Aleyhine delil olarak sunulan görüntülerin 'montaj' olduğunu savunan zanlı, çantasına silah konarak kendisinin suçlu konumuna itildiğini savundu.

GÜNEY ÇELİŞKİLİ İFADE VERİYOR

Savcıya göre; cinayetlerin işlendiği derneğe olayın ardından geri döndüğü iddiasını ilk gün reddeden zanlının, görüntülerin gösterilmesi üzerine ise daha sonra bunu kabul ederek çelişkili ifadeler verdi. Zanlı Ömer Güney'in "sadece 5 dakikalığına meyve suyu almak için" binaya giriş-çıkış yaptığını kabul ettiği belirtildi.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz