Görüş Bildir

Fuar alanı yenileniyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası fuar komisyonu 2016 yılında yaşanan olaylardan dolayı gerçekleştirilemeyen fuarların 2017 yılında tekrardan organize edilebilmesi için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Fuar alanı yenileniyor

Çalışmalar kapsamında Ankara’da TÜYAP Genel Müdürü Cihat Alagöz’le görüşen DTSO yöneticileri, gerçekleştirilen toplantıda durum değerlendirmesi yaparak 2017 yılı fuar takviminin planlaması yönünde fikir alış-verişinde bulundu.

Yapılan çalışmalar kapsamında Cazibe Merkezleri Destekleme Programı bünyesinde DTSO tarafından hazırlanan Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi Altyapı Güçlendirme Projesi altyapı çalışmalarını yerinde incelemek için Diyarbakır TÜYAP Fuar Merkezine de teknik gezi düzenlendi.

ALT YAPI GÜÇLENDİRMESİ

Teknik gezi sonrası Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, fuar alanının çevre düzenleme, peyzaj çalışmaları, çatı onarımı, bina içi zemin işleri, sundurma ve elektrik tesisatı gibi altyapı güçlendirme çalışmalarının Ocak ayı sonunda tamamlanacağını ve fuar alanının yeni ve modern yüzü ile 2017 yılında Diyarbakır’da gerçekleştirilmesi planlanan fuarlara ev sahipliği yapacağını söyledi.

Fuarların kentin ekonomisine kattığı değerin önemine de değinen Sayar, amaçlarının yeni dönemde Diyarbakır’ı fuarcılık anlamında kaldığı yerden çok daha ileri bir seviyeye ulaştırmak olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi