Gaziosmanpaşa'da polise silahlı saldırı: 1 şehit

Gaziosmanpaşa'da polise yönelik silahlı saldırıda, 1 polis memuru şehit oldu, 3 vatandaş yaralandı.

Gaziosmanpaşa'da polise silahlı saldırı: 1 şehit

Cumhuriyet Meydanı'nda, düzenlenen silahlı saldırıda Gazi Polis Merkezi'nde görevli bir polis memuru şehit oldu. 3 vatandaş yaralandı.

Olay yerine gelerek bilgi alan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, ''Bir polis memurumuz terörist tarafından başına ateş edilmek suretiyle şehit edildi. Terörist de ateş edip kaçarken 3 vatandaşımız yaralandı. Kaçarken yine polis tarafından ele geçirildi. Üstünde bir silah ve bir el bombası çıktı'' dedi.

SALDIRGANLARIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Gaziosmanpaşa'daki silahlı saldırıda şehit olan polis memuru, yaralanan vatandaşlar ve yakalanan kadın saldırganın kimliği belirlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki silahlı saldırıda başından vurularak şehit edilen polis memurunun Gazi Polis Merkezi'nde görevli Mücahit Daştan (32) olduğu belirtildi. Saldırının, Daştan'ın görev için gittiği Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne yaklaşık 50 metre mesafede gerçekleştiği öğrenildi.

Olay yerinden kaçmaya çalışan saldırgan N.A'nın (25) çevreye ateş açması nedeniyle Mustafa Ülgen ve Hüseyin Kütüklü adlı vatandaşların yaralandığı, Saliha Kaya'nın da şoka girdiği bildirildi. Yaralı vatandaşlar kaldırıldıkları Özel Avrupa Şafak Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Polis tarafından yakalanarak olay yeri yakınındaki adliye binasına götürülen kadın saldırganın üzerinden bir silah ve el bombası çıktı. Saldırganı yakalayan polis memurunun adliyenin bahçesine çıkardığı el bombası, bomba imha ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi.

SALDIRGAN EMNİYETTE

Cumhuriyet Meydanı'nda polis memuru Mücahit Daştan'ı şehit eden, kaçmaya çalışırken çevreye ateş açarak 2 vatandaşı da yaralayan Nazan A'nın gözaltında tutulduğu Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.

Geniş güvenlik önlemleri altında emniyetten çıkarılan Nazan A, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Terör örgütü üyesi olduğu öne sürülen Nazan A'nın emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

ŞEHİT POLİS EVLİ VE BİR ÇOCUK BABASIYDI

Öte yandan, şehit polis memurunun cenazesi, Gaziosmanpaşa'daki Özel Avrupa Şafak Hastanesi'nden alınarak cenaze aracıyla, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Evli ve bir çocuk babası olan 6 yıllık polis memuru Mücahit Daştan (32) için yarın tören düzenleneceği belirtildi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz