Geçinemiyoruz!

DİSK Bölge Temsilcisi Hasan Eroğlu, gelinen süreçte işsizliğin, pahalılığın, zamların ve faturaların artık emekçilerin belini büktüğünü ifade ederek, TL değer kaybettikçe her gün daha da yoksullaşıyoruz. Biz döviz geliri garantili ihaleleri alan 3-5 müteahhit değiliz" iddiasında bulundu.

Geçinemiyoruz!

Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (GENEL-İŞ) Diyarbakır 1 ve 2 No'lu Şubeleri, Koşuyolu Parkı'nda bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması düzenledi.

Sendikaya bağlı birçok üyenin katıldığı açıklamada, "Artık yeter! Geçinemiyoruz" pankartı açılırken, sık sık “Vergide adalet istiyoruz” ve “İnadına sendika inadına sendika” sloganları atıldı.

YOKSULLAŞIYORUZ

DİSK Bölge Temsilcisi Hasan Eroğlu, gelinen süreçte işsizliğin, pahalılığın, zamların ve faturaların artık emekçilerin belini büktüğünü ifade ederek, "Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz, bu ülkenin ekonomisini biz büyütüyoruz ama biz geçinemiyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi. İktidarın, yaşanan ekonomik krize ilişkin yaptığı konuşmalarla adeta işçi ve emekçilerle dalga geçtiğinin altını çizen Eroğlu, "Ülkeyi yönetenler bizlere 'dövizden size ne' diyorlar. Aklımızla dalga geçmeyin. Biz TL kazanıyoruz, döviz kuru arttıkça iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. TL değer kaybettikçe her gün daha da yoksullaşıyoruz. Biz döviz geliri garantili ihaleleri alan 3-5 müteahhit değiliz" ifadelerini kullandı.  Eroğlu, yoksulluğa ve emeğin ucuzlatılmasına karşı direneceklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz