Gözler 28 Ekim’de!

28 Ekim’de Ankara Arena’da düzenlenecek olan AK Parti’nin ‘Türkiye Yüzyılı’ başlıklı vizyon belgesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Güçlü liderle Türkiye Yüzyılı’ vurgusu yapacak.

Gözler 28 Ekim’de!

Seçimlere 8 ay gibi kısa bir süre kala partiler çalışmalarını hızlandırdı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin önemine her fırsatta vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘tarihi’ olarak yorumladığı seçimlere çalışmalarına erken başlayacak.

28 Ekim’de Ankara’da partili ve davetlilerin katılacağı toplantıda ‘Türkiye Yüzyılı’ başlıklı  vizyon belgesini  Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak. Bu belge aynı zamanda AK Parti’nin 20 yıllık iktidarı döneminde ülkeye kazandırdığı hizmetler ve Türkiye için yazacağı yeni hikayelerin de temelini oluşturacak. Vizyon belgesi aynı zamanda 100'üncü yılına girecek Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni hikayesi, yol haritası anlamı da taşıyor. Bu nedenle "Geçen yüzyılda sanattan spora, eğitimden bilime Cumhuriyet'in hayata dokunduğu her alana değer katan doğrularla yeni yüzyılı karşılayacağız" mesajı verilecek. Türkiye'nin geçmişten gelen birikimleri ile geleceğe nasıl yeni bir köprü kurulacağı detaylı bir şekilde anlatılacak.

"Dünyada Türkiye Yüzyılı sayfası açılıyor" denilecek ve hedefin Türkiye'nin dünyada katma değer üreten öncü ülkeler arasına girmesi olduğuna vurgu yapılacak. Ekonomiden eğitime kadar tüm alanlarda hedefler ortaya konulacak, "Artık yeni bir faza geçiyoruz" denilecek. Dış politikada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortaya koyduğu "Dünya beşten büyüktür" politikasına atıf yapılarak daha adil bir dünya çağrısı güçlü bir şekilde paylaşılacak. Vizyon belgesi, herkesin doğru kabul edeceği adımlardan oluşacak.

Belgenin en önemli bölümünde ise "ülkenin tüm renklerinin, farklılıklarının bir zenginliğe dönüştürülmesi" yer alıyor. Türkiye'nin yeni yüzyılda bu farklılıklar ile bir yere ulaşmasının mümkün olacağı belirtilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz