Gül: Barış sürecinde propagandadan kaçınılmalı

Cumhurbaşkanı Gül, Kürt sorununun çözüm sürecinde propaganda faaliyetlerinden kaçınılması çağrısında bulundu.

Gül: Barış sürecinde propagandadan kaçınılmalı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, PKK tarafından kaçırılan askerler ve kamu görevlilerinin serbest bırakılması zamanında bunun bir propaganda gösterisine dönüştürülmemesi çağrısında bulundu.

“Bizim çabalarımızın samimi bir niyetle olduğu açıktır. Örgüt de buna karşılık samimiyet göstererek silah bırakmalı ve olayların manipüle edilmesini önlemelidir.” Diyen Gül, İsveç gidişi öncesi gazetecilere verdiği demeçte PKK tarafından bırakılacak rehinelerle ilgili açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve 2009 Habur olaylarını hatırlatarak “Geçmişten günümüze kadar birçok deneyimlerimiz var” dedi.

Habur olaylarının tamamen bir güç gösterisine dönüşt ve durma noktasına geldi. Hükümetin son zamanlarda Türkiye’nin en büyük sorunu olan terörü sona erdirmek için PKK militanlarını ikna etmek için İmralı’daki liderleriyle görüşmeler yaptığını ve bu sorunu çözmek için samimiyetle çalışıldığını da aktardı.

Cumhurbaşkanı Gül , “Halkımızın önemli bir çoğunluğu bu çabaları desteklemektedir. Bu çabaların ulusal birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozacağına inanmıyoruz.” Dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz