Gül Demirbaş'ı Tahliye Ettirmiş

Abdullah Demirbaş: Gül'ün tahliyem için devreye girdiğini bilmiyorum.

Gül Demirbaş'ı Tahliye Ettirmiş

Diyarbakır'da görülen KCK ana davasında tutuklu iken hastalanan ve yurt dışında tedavi görmesi gereken, ancak mahkemenin tahliye taleplerini reddettiği Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın tahliye edilmesinde 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün etkili olduğu 12 yıl danışmanlığını yapan Ahmet Sever'in kitabında ortaya çıktı.

GÜL TAHLİYESİNİ İÇİN DEVREYE GİRMİŞ

Önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, HDP'li Sırrı Süreya Önder'in durumu ilettiğini bilmediğini söyleyen Abdullah Demirbaş, "Sayın Gül'ün girişiminden haberim yoktu ama, o zaman bir kamuoyu oluşmuştu ve sosyal medya aracılığı ile sağlık sorunum gündeme gelmişti. Mahkemeye iki kez başvurdum tahliye edilmedim, 3'üncü başvuruda tahliye ettiler. Bunda sayın Gül'ün girişiminin de etkili olduğuna inanıyorum" dedi.

'TECAVÜZCÜ TAHLİYE EDİLİNCE, ÖTENAZİ  İSTEDİM'

Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, 14 Mayıs 2010'da tedavisi için tahliye edildiğini ancak yurt dışı yasağının 7 Mayıs 2012'de kalktığını da ifade ederek şöyle konuştu:

"Ben cezaevinde sağlık sorunları ile boğuşurken medyada 16 yaşında bir kıza tecavüzden bir kişinin 10 yıl hapis aldığını ve belli bir kefalet ücreti ile tahliye edildiğini duydum. Türkiye'de bir siyasetçinin bir tecavüzcü kadar değeri olmadığını düşündüm ve ötenazi hakkımı kullanmak istedim. Ancak, o zaman sayın Selahattin Demirtaş ve sayın Osman Baydemir ötenazi hakkımı kullanmama izin vermedi ve bir süre sonra da tahliye edildim." Demirbaş, tedavisinin halen İstanbul'da sürdüğünü de söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz