Gümüş’e DTK’dan 7 yıl hapis

Diyarbakır Barosu eski Başkanı Fethi Gümüş’e, yeniden yargılandığı davada bir kez daha 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Gümüş’e DTK’dan 7 yıl hapis

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) organlarında yer alıp terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla verilen 7 yıl 6 ay hapis cezası Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi tarafından “eksik inceleme” nedeniyle bozulan Diyarbakır Barosu Eski Başkanı Fethi Gümüş’e, yeniden yargılandığı davada bir kez daha aynı ceza verildi.

Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Gümüş ve avukatları karar duruşmasında hazır bulundu. Savcı bir önceki celsede ceza istemiyle verdiği mütalaasını tekrarladı.

GÜMÜŞ KENDİNİ SAVUNDU

Hakkındaki iddialara yanıt veren Gümüş, DTK’nin illegal bir yapıl olmadığını, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk’ün milletvekili seçildiğini, DTK’nin de açık olduğu ve faaliyetlerine devam ettiğini iddia ederek, kendisinin de legal olarak faaliyetlerini sürdürmekte olan DTK’den dolayı “illegal örgüt üyesi olmaktan” yargılandığına söyledi. DTK’de yapılan aramalarda el konulan bir listede 480’nin ismi olduğu, bu kişiler hakkında yargılamaların sürdüğünü, kendisinin isminin o listede bulunmadığını, iddia makamının bunu bilmesine rağmen bu listeyi dosyaya koymadığını öne sürdü. Bozma kararından önce ve sonrasında hukuki sonuç doğurabilecek gelişmelerin kendi lehine geliştiğine işaret eden Gümüş, bu gelişmeler doğrultusunda hakkında beraat kararı verilmesini istedi. 

MAHKEME KARARINDA DİRENDİ

Avukatlar da dosyadaki çelişkiler ve istinaf mahkemesinin bozma ilanına işaret ederek, müvekkillerinin beraatını istedi.  Mahkeme, bozma ilamı öncesi verdiği kararında ısrar ederek, Gümüş’e 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz