Görüş Bildir

Gündem İşsizlik!

Seçim sonrası gündeme gelen erken genel seçim olasılığı fikrine soğuk bakan Diyarbakırlıların gündemi işsizlik ve ekonomik kriz oldu.

Gündem İşsizlik!

Yenilenen İstanbul seçimlerinin sonuçlarını Diyarbakırlı vatandaşlar yorumladı. Seçim sonrası gündeme gelen erken genel seçim olasılığı fikrine soğuk bakan Diyarbakırlıların gündemi işsizlik ve ekonomik kriz oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olurken, seçim tartışmaları ise sürüyor. Söz Haber ekibi vatandaşın nabzını tutmak için Diyarbakır sokaklarını arşınladı. İstanbul'da 31 mart seçimlerinin iptal edilerek, tekrarlanmasının hata olduğunu vurgulayan vatandaşlar, gündeme gelen erken seçim fikrine sıcak bakmayarak, bunun ekonomiye bir yük getireceği görüşünde. Seçim sonrası gündemin işsizlik ve ekonomi olması gerektiğini ifade eden Diyarbakırlılar, Söz Haber ekibine şunları söyledi;

"ÜLKENİN BARIŞA İHTİYACI VAR"

Sezai Katırcı, "Hak edenin kazandığını düşünüyorum. Bence bu sistemin değişmesi lazımdı.17 yıldır iktidarda olan parti bu ülkeye hiçbir şey kazandırmadı. Sonucuna bakarsak her şeyi vaat ettiler. Ülkenin barışa ihtiyacı var, ekonomi kötü bile olsa barış gelirse ülkemize her şey o zaman iyi olur. Erken seçim gündemde değil ancak olursa bile milletin iradesine bağlı olarak gerçekleşmesi lazım. Bence erken seçim gerekiyor çünkü seçime çok şeyin değişeceğini düşünüyorum."

"DİYARBAKIR'IN SORUNU DA İŞSİZLİK VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ"

Muhiddin Kalkan, "Halk ne derse o olur, halkın takdiridir.İlk seçim iptal edildi ikincisinde ise İmamoğlu fark attı.Keşke hiç iptal edilmeseydi. Erken seçim olacağını düşünmüyorum bu ülke ekonomisini de vatandaşı da yorar.Ülkenin ekonomisi zaten ortada seçime de çok paralar harcanıyor. Türkiye'nin şuan öncelikli sorunu barıştır. Biz huzur istiyoruz barış istiyoruz. Diyarbakır'ın sorunu da işsizlik ve çevre düzenlemesi."

"ACİLEN ÇÖZÜLMESİ GEREKEN BİR SORUN VAR EKONOMİ"

Mehmet Polat, "Millettin uygun gördüğü aday kazandı. Bundan sonraki süreçte halk yeni başkanın hizmetlerine bakıp değerlendirecek eğer memnun kalırsa vatandaş yeniden seçecek. Memnun kalmazsa yeni alternatiflere bakacak. Şuan ekonomik bir kriz var ama belirli bir zamandan sonra halk bunu zaten dile getirecek. Ama ne kadar zaman içersinde olur şuan kestirmek bir güç. Bence şuan erken seçim olmamalı çünkü hem ülke ekonomide zor durumda hem de dış ülkelerle olan sıkıntılardan dolayı. Zaten ekonomide kaldıramaz. Ülkede acilen çözülmesi gereken bir sorun var ekonomi."

"ARTIK SEÇİMLERDEN BIKTIK"

Vehbi Çiçek, "Hayırlısı olsun ülke için, hak İmamoğlu'nundu. Fakat pek bir şeylerin düzeleceğine inanmıyorum. Her gelen kendine göre şekillendiriyor. Başa geçen kişilerin yapacağı şeyler ortada. Ekrem İmamoğlu'nun oyları bana göre emanetti. Oyların büyük bir kısmı HDP' ye ait. Ben erken bir seçim olacağını düşünmüyorum. Çünkü ülkenin içinde bulunduğu ülke ekonomisi zaten ortada, yeni bir seçimi kaldıramaz. Eğer olursa bu bize yeni yüklerle gelir. Uzun bir süre seçim olmaması lazım. Artık seçimlerden bıktık."

"ERKEN SEÇİM OLMASINI BEN DE İSTEMİYORUM"

Ersin Kaya, "Kılıçdaroğlu sonra Muharrem ince şimdi de İmamoğlu bence bu saatten sonra işleri çok karıştı. Çok başlılık oldu. Hepsinin bir tabanı var neticede. Erken seçim olmasını ben de istemiyorum. İktidara bir şans verilmiş yeni bir sisteme geçilmiş. Bu sistem bir süre devam etsin. Neden acele edelim ki. Zamanı gelince değerlendirilir. Halkta yoruldu yönetimde yoruldu."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi