Güneydoğu için Güvenlik zirvesi

Yaklaşan Newroz bayramı ve 16 Nisan'da yapılacak referandum için, bölgenin 7 İl'nin valisi Diyarbakır'da İçişleri Bakanı Musteşarı İnce'nin başkanlığında, "güvenlik zirvesi" ger çekleştirdi.

Güneydoğu için Güvenlik zirvesi

İçişleri Bakanı Müsteşarı Muhterem İnce, Doğu ve Güneydoğu'da bulunan 7 ilin valisi ile Diyarbakır Valiliği'nde bir araya gelerek, yaklaşan 21 Mart Newroz Bayramı ile terörle mücadele ve 16 Nisan'da yapılacak olan referandum güvenliğiyle ilgili olarak, "güvenlik zirvesi" gerçekleştirildi.

İL VALİLİĞİ EV SAHİPLİĞİNDE

Diyarbakır'a gelen İnce, beraberindekiler Vali Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla ile İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil'i ziyaret etti. Kurum ve kent hakkında bilgi alan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, daha sonra Diyarbakır Valiliği'nde yapılacak olan "güvenlik zirvesi" için, İl Valiliğine geçti. Burada, Vali Hüseyin Aksoy ile makamında görüştü.

7 İLİN VALİSİ KATILDI

İnce-Aksoy görüşmesinden sonra, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Batman Valisi Ahmet Deniz, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve Adıyaman Valisi Abdullah Erin'in de yer aldığı bölge güvenlik toplantısına katıldı.

İnce, toplantıda, bölgede terörle mücadele konusunda yapılan çalışmalar ve devam eden operasyonlar ile 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında alınacak güvenlik önlemleriyle birlikte, 21 Mart'ta kutlanacak olan Newroz Bayramı'yla ilgili görüş alış-verişinde bulundu.

Toplantı basına kapalı gercekleşti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler